Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολυμπιακοί αγώνες: Τετράδα και στο βάθος μετάλλιο για την Εθνική πόλο

Υδατοσφαίριση
04 Αυγούστου 2021 / 12:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΤΟΚΙΟ. Με εξαιρετική εμφάνιση, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης, το πρωί της Τετάρτης, στον προημιτελικό κόντρα στο Μαυροβούνιο

πήρε τη νίκη με 10-4 και έβαλε πλώρη για μετάλλιο. Η Ελλάδα έπαιξε καταπληκτική άμυνα, δέχτηκε μόλις 2 γκολ στα 3 πρώτα οχτάλεπτα με τον τερματοφύλακα Ζερδεβά να κάνει μεγάλη εμφάνιση για ακόμα μία φορά, ήταν ουσιαστική στην επίθεση με τον Γενηδουνιά να «γαζώνει» πετυχαίνοντας 5 γκολ και η νίκη ήρθε εύκολα και καθαρά.

Στο παιχνίδι οι άμυνες κυριάρχησαν στο πρώτο οχτάλεπτο, με την Ελλάδα να προηγείται με 1-0, αλλά στην πρώτη επίθεση στο δεύτερο μέρος ισοφάρισε το Μαυροβούνιο, με την Ελλάδα να είναι μπροστά με 3-1 στο ημίχρονο. Η συγκέντρωση σε κάθε φάση του παιχνιδιού, ο κέρβερος τερματοφύλακας και ο «φονιάς» στην επίθεση Γενηδουνιάς, έφεραν το σκορ στο 6-2 μετά το τέλος του τρίτου οχταλέπτου, ενώ οι στο τελευταίο οχτάλεπτο με μία διαχείριση του παιχνιδιού ήρθε η νίκη που έστειλε την ομάδα στην τετράδα.

Για όσους ακούν Μαυροβούνιο και νομίζουν ότι είναι μια μέτρια ομάδα, να τονίσω ότι και στις τρεις προηγούμενες Ολυμπιάδες η αντίπαλος μας ήταν στην τετράδα των ολυμπιακών αγώνων.  

Η Εθνική είναι αήττητη μέχρι στιγμής και δείχνει ικανή, όχι απλά να φτάσει στο βάθρο αλλά και στο ψηλότερο σκαλοπάτι, αν και έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει μεγαθήρια. Το μόνο εμπόδιο για να φτάσει στον τελικό θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ουγγαρία - Κροατία.
 
Τα οχτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος.

Μαυροβούνιο (Γκοϊκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια