Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπάσκετ: Ετοιμάζει Ακαδημία ο Λέων Κέρκυρας

Καλαθοσφαίριση
30 Ιουλίου 2021 / 16:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε κατά καιρούς αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά σωματεία μπάσκετ στην Κέρκυρα, «ομάδα» όμως όχι. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι καλά είναι 10 σωματεία ανδρών να αγωνίζονται στην Α΄ ή Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά μια ολόκληρη Κέρκυρα να μην μπορεί να διατηρήσει μια ομάδα, έστω στη Β΄ Εθνική, είναι ανεπίτρεπτο. Πόσο μάλλον όταν τα περισσότερα σωματεία έχουν ακαδημίες με εκατοντάδες παιδιά να τις πλαισιώνουν και μέσα από αυτά να ξεχωρίζουν κάποια. Τρανό παράδειγμα ότι τα τελευταία χρόνια μέλη της Εθνικής ομάδας είναι ο Χρυσικόπουλος και ο Σκορδίλης παιδιά που ξεκίνησαν και αναδείχθηκαν μέσα από τις Ακαδημίες της Κέρκυρας. Οπότε υπάρχει ταλέντο και περιθώριο διάκρισης, οργάνωση, αυτό που λείπει είναι προγραμματισμός και παράγοντες για να στεριώσει το οικοδόμημα.

Η αναγγελία ίδρυσης μιας ακόμη ακαδημίας σίγουρα είναι μια θετική είδηση και προς όφελος του αθλητισμού. Ο Λέων Κέρκυρας, σωματείο που ιδρύθηκε πριν από δυο χρόνια, έχοντας στις τάξεις του αρκετούς αθλητές και παράγοντες που πέρασαν από τον Φαίακα, πήρε μέρος στο «κουτσουρεμένο» λόγω κορονοϊού πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, θα το επιχειρήσει και την επόμενη σεζόν, ενώ με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως φτιάχνει τμήματα υποδομής.      

Η ανακοίνωση της ομάδας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των τμημάτων υποδομής της ομάδας μας. LEON B.C. ACADEMY. Στη θέση του υπεύθυνου προπονητή των ακαδημιών η ομάδα μας θα συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Κάντα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και καλή δύναμη. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε για τις εγγραφές και τη λειτουργία των ακαδημιών. Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του προπονητή.
Κωνσταντίνος Κάντας: Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ με ειδικότητα καλαθοσφαίριση και αθλητική διοίκηση. Διατέλεσε βοηθός προπονητή Α1 γυναικών στην Αγία Παρασκευή το 2005, προπονητής εφηβικού και υποδομών στον Καπ 2006, προπονητής παιδικού και παμπαιδικού τμήματος στην ΑΕΚ το 2008 και βοηθός αντρικής ομάδας Β΄ Εθνικής το 2009.

Από το 2006 έως το 2016 υπήρξε προπονητής αγωνιστικών τμημάτων μίνι και προμίνι του Παναθηναϊκού. Ταυτόχρονα από το 2010 έως το 2016 διατέλεσε υπεύθυνος υποδομών στον Α.Ο. Ζωγράφου. Εν συνεχεία από το 2016 έως το 2018 βοηθός προπονητή στον Ίκαρο Ν. Σμύρνης (άνοδο στη Β΄ Εθνική). Τέλος το 2018-2019 διετέλεσε προπονητής της γυναικείας ομάδας Α.Ο. Δάφνης και τμημάτων υποδομής, ενώ την τελευταία διετία συνεργάστηκε με την ομάδα του Κ.Γ.Σ. ως προπονητής Α' ομάδας και υπεύθυνος υποδομών».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια