Συζήτηση του ΚΚΕ στο Εργ. Κέντρο για την τουριστική ανάπτυξη

Συζήτηση του ΚΚΕ στο Εργ. Κέντρο για την τουριστική ανάπτυξη

Κυριακή 1η Αυγούστου στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή το Χρήστο Κατσώτη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής & Βουλευτή του ΚΚΕ

28
Ιουλίου / 2021

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

Η φετινή τουριστική σεζόν πατάει πάνω στα αποκαΐδια της προηγούμενης! Δεν είναι όμως όλοι χαμένοι από αυτή την κατάσταση. Δίπλα σε αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν με επιδόματα βρίσκονται και αυτοί που γεμίζουν ταμεία, εξαγοράζουν ξενοδοχεία ή φτιάχνουν καινούργια.

Η ανάπτυξη στον τουρισμό δεν είναι αταξική, δεν είναι για όλους. Πίσω από τις πολυτελείς βίλες και τις πεντάστερες σουίτες κρύβονται τα εξαντλητικά ωράρια και ο κλεμμένος ιδρώτας των ξενοχοϋπαλλήλων. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά νομοθετούν απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση του 8ωρου, το χτύπημα των σωματείων κλπ για να αυξήσουν και άλλο τα κέρδη των αφεντικών.

Η εκμετάλλευση όμως δεν είναι μονόδρομος! Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα για μία κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τα κέρδη που ίδιοι παράγουν. Που η δουλειά τους και ο κόπος τους δε θα γίνονται κέρδη για μία χούφτα καπιταλιστών. Που ο τουρισμός και η αναψυχή δε θα αποτελούν εμπόρευμα αλλά δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Έλα να συζητήσουμε γιατί έχουμε τη δυνατότητα και τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση.