Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

17 μελέτες ανάπλασης του Βίδο προς ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης»

Εργα
28 Ιουλίου 2021 / 11:09

Τα έργα για τα οποία ζητείται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα - "Πέρασαν" την Τρίτη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρική Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην υποβολή προτάσεων έργων για ένταξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα προχωρήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας.

Το πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των πολιτών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, επεσήμανε ότι οι φάκελοι των εργων συντάχθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και την ΔΕΠΑΝ που συνεργάζεται με την αυτοδιοίκηση για τη σύνταξη μελετών.

Με το υπάρχον «πλαφόν»  του προγράμματος που έχει οριστεί στα 22 εκατομμύρια ευρώ για την Κέρκυρα, τα έργα για τα οποία θα υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης είναι τα εξής:

- Αγροτική οδοποιία προϋπολογισμού 1,8 εκατ.( η πρόταση έχει ήδη υποβληθεί)
- Αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 400 χιλ.
- 17 ολοκληρωμένες μελέτες για την ανάπλαση και ανάδειξη της νησίδας Βίδο Π/Υ  600 χιλ.
- Κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου στον ΝΑΟΚ
- Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στο οικόπεδο του Κ.Γ.Σ. απάνεντι από το Εμπορικό κέντρο

Οι προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής θα ελεγχθούν στη συνέχεια από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο θα δώσει το «πράσινο φως» για το τελικό στάδιο που είναι η έγκριση από το Υπουργείο.  

Πηγή: ΕΡΤ Κέρκυρας