Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπόμνημα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας

Στίβος
23 Ιουλίου 2021 / 17:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο στίβος έχει φέρει στο νησί τεράστιες επιτυχίες και διακρίσεις, σε Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο,

ενώ οι Κερκυραίοι αθλητές κατέχουν αυτή τη στιγμή 16 πανελλήνια ρεκόρ.

Όλα αυτά καλά ως την ημέρα της υποδοχής, όπως ταιριάζει σε αυτά τα παιδιά που ματώνουν για να φτάσουν ψηλά, με τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις δηλώσεις να πέφτουν βροχή, με υποσχέσεις που ως σήμερα αποδεικνύονται παραπλανητικές και ψεύτικες, αφού όταν πέφτουν τα φώτα πέφτει λήθη στους υπευθύνους, είτε λέγεται Δήμος, Περιφέρεια, βουλευτές ή ΓΓΑ.

Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ έχοντας πρωτάρη τον Τεχνικό Σύμβουλο στην Κέρκυρα, Ν. Μόσχο έχει δώσει τεράστιο αγώνα ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες και υποφερτές υποδομές για να προπονούνται τα παιδιά, Κάποιες παρεμβάσεις στο παρελθόν έγιναν, αλλά είτε πάλιωσαν και έχουν ξεφτίσει, είτε δεν έχουν γίνει ποτέ.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν κυριολεκτικά απογοητευτεί οι άνθρωποι του στίβου με την επικρατούσα κατάσταση και έκαναν υπόμνημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον κ. Μουζακίτη, έχοντας δυο συγκεκριμένα αιτήματα, που και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν και άμεσα.

Το πρώτο που ζητάνε είναι η κατασκευή ενός στεγάστρου πίσω από τη μεγάλη κερκίδα, με ταρτάν στο έδαφος, ώστε όλες τις βροχερές μέρες του χειμώνα, τα παιδιά να μην προπονούνται στη βροχή και στον αέρα, ή να χάνουν τις προπονήσεις τους, αλλά να έχουν αυτό το χώρο, κάτι που έχει το σύνολο των γηπέδων στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην Ηγουμενίτσα.

Έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια στο ΕΑΚΚ και ένα έργο μια ελαφριάς κατασκευής δεν μπορεί να γίνει; Κάποιοι μιλάνε για στατικότητα. Μήπως υπάρχουν μελέτες για το σκέπαστρο και αν ισχύει αυτό, ή απλά το λένε για να αποφύγουν την κριτική για την ανυπαρξία τους;

Το δεύτερο αίτημα της ΤΕ ΣΕΓΑΣ, είναι η αναγόμωση του ταρτάν του στίβου, το οποίο έχει φθαρεί και είναι επικίνδυνη πλέον η χρήση του, ειδικά τις βροχερές μέρες, που γίνεται ιδιαίτερα ολισθηρό με κίνδυνο τραυματισμών.

Αυτό που ισχύει στην Κέρκυρα, είναι η έλλειψη σχεδιασμού και συνεργασίας, για κάθε τι που πρόκειται να γίνει ή γίνεται. Θέλει κάποιος να χρεωθεί την επιτυχία και δίνεται η εντύπωση ότι ακόμη και «τρικλοποδιές» πέφτουν ανάμεσα στους αρμοδίους, όχι μόνο τώρα, αλλά διαχρονικά, Όταν δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχει επικοινωνία ακόμη και από τα άτομα που στηρίζουν την ίδια πολιτική παράταξη.

Οι πληροφορίες λένε ότι η προσπάθεια δεν είναι τωρινή, αλλά προσπάθεια χρόνων για το προθερμαντήριο αλλά και για πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει στο ΕΑΚΚ, ενώ υπήρξε και επαφή και με την Περιφερειάρχη και τη Δήμαρχο σε μια προσπάθεια να περιέλθει το ΕΑΚΚ στον Δήμο ούτως ώστε να υπάρξουν αλλαγές και ευελιξία.

Θα δούμε αν θα βγει κάτι από την παράκληση στον κ. Μουζακίτη και αν λόγω και της θεσμικής του θέσης θα πάρει πρωτοβουλία για το σκέπαστρο. Επιτέλους σε αυτό το νησί να γίνει και κάτι, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αθλητισμό και νεολαία.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια