Για πρώτη φορά εξοπλίζονται με 20 απιδινωτές τα σχολεία του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Για πρώτη φορά εξοπλίζονται με 20 απιδινωτές τα σχολεία του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άμεσα αναμένεται να εκκινηθεί η διαδικασία για την προμήθειά τους, ώστε από Σεπτέμβριο να τοποθετηθούν στα διδακτήρια

23
Ιουλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με 20 απινιδωτές εξοπλίζονται  από την νέα σχολική χρονιά τα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για πρώτη φορά. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άμεσα αναμένεται να εκκινηθεί η διαδικασία για την προμήθειά τους, ώστε από Σεπτέμβριο να τοποθετηθούν στα διδακτήρια.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κέρκυρα Αλλαγής» και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Πουλής, οι απινιδωτές είναι εύκολοι στην χρήση, ενώ ηχητικά μηνύματα θα καθοδηγούν τους χρήστες.
«Η τοποθέτησή τους στα σχολεία είναι πολύ σημαντική, διότι έχουν συμβεί περιστατικά.
Η ανάταξη είναι θέμα λεπτών και πρέπει να γίνει μέσα στα 3-5 λεπτά από την εκδήλωση του επεισοδίου, διαφορετικά ο εγκέφαλος δεν αιματώνεται και νεκρώνεται»
, ανέφερε ο ίδιος.

Όπως είπε, οι απινιδωτές μέχρι να εγκατασταθούν στα σχολεία θα τοποθετηθούν σε διάφορα κεντρικά σημεία του δήμου για άμεση αξιοποίηση. Τα σημεία θα αποφασιστούν από την Σχολική Επιτροπή, ενώ εφαρμογή του Ιονίου Πανεπιστημίου θα καθοδηγεί στα σημεία εγκατάστασής τους.

Σημειώνεται ότι απινιδωτές αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ανουντσιάτα με δωρεά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας κι ακόμη ένας στο Πεντοφάναρο με χορηγία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πουλής το κόστος κάθε απινιδωτή  ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 1.700 ευρώ. «Οι απινιδωτές είναι εύκολοι στη χρήση, ενώ ηχητικά μηνύματα  θα καθοδηγούν τους χρήστες για τις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν. Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ θα επισκεφθούν τα σχολεία, προκειμένου να δείξουν τη λειτουργία τους», κατέληξε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η αξιοποίησή τους και σε άλλα σημεία του δήμου θα αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την Κέρκυρα και τον τουρισμό της.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ