Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα στο Μαρόκο για μνημόνιο συνεργασίας με την Fes Meknes

Ρόδη Κράτσα
12 Ιουλίου 2021 / 15:45
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Προετοιμασία Μνημονίου συνεργασίας με την δυναμική Περιφέρεια Fes Meknes 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας των Ιονίων Νήσων. «Μιμηθείτε την Βασιλική οικογένεια που έρχεται κάθε χρόνο στο Ιόνιο» ζήτησε η Περιφερειάρχης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Πρόεδρο της Περιφέρειας Meknes Fes κ. Μostafa Laense, πρώην Υπουργό σε πολλά κυβερνητικά πόστα και Πρόεδρο των Περιφερειών του Μαρόκου, επισκέφθηκε η Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Fes, έδρα του Ευρωμεσογειακού Πανεπιστημίου, για τις εργασίες του Διοικητικού του Συμβουλίου στις οποίες μετέχει ως μέλος.

Με τον ομόλογό της, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συζήτησε την διαχείριση του κορονοϊού, κυρίως τον αγώνα για εμβολιασμούς, το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, τις αναπτυξιακές προοπτικές και τις επενδύσεις για την παγκόσμια δέσμευση της πράσινης οικονομίας, τομέας πολύ δυναμικός στο Μαρόκο, όπως και για την δημιουργική και πολιτισμική βιομηχανία, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στο Μαρόκο και διεθνή παρουσία.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις που προετοιμάζονται αντίστοιχα στις χώρες τους ως προς την ενίσχυση της περιφερειακής διακυβέρνησης και συμφώνησαν να φέρουν το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη της Ένωσης των Ευρωμεσογειακών Περιφερειών.

Η Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου παρουσίασε τα πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων και πρότεινε συντονισμένη συνεργασία στον τουριστικό τομέα.

«Η Βασιλική οικογένεια του Μαρόκου επιλέγει για τις διακοπές της κάθε χρόνο τα Ιόνια νησιά όπως και οι εκάστοτε Πρέσβεις. Αυτό αποτελεί τιμή για εμάς και εγγύηση των ξεχωριστών χαρισμάτων μας. Προσκαλούμε τους μαροκινούς να τα ανακαλύψουν και να τα απολαύσουν» τόνισε η Περιφερειάρχης ξεκινώντας από την πρόσκληση προς τον Περιφερειάρχη κ. Laenser.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.