Μήνυμα του Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού

Μήνυμα του Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού

προτρέπουμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, καθώς και τους διοικητικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν ήδη κάνει. Και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουν την ελπίδα της επιστροφής στην επιθυμητή ακαδημαϊκή κανονικότητα.

12
Ιουλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μήνυμα απευθύνει στα μέλης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου ο πρύτανης – καθηγητής Ανδρέας Φλώρος σχετικά με την σημασία του εμβολιασμού. Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου,
Φέτος το καλοκαίρι, ολοκληρώνουμε μια ιδιαίτερη ακαδημαϊκή χρονιά. Μια χρονιά όπου το εκπαιδευτικό έργο πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, με τα αμφιθέατρα, τις αίθουσες διδασκαλίας και τους εργαστηριακούς χώρους άδειους. Με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μακριά από τον φυσικό χώρο των σπουδών.

Με πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν ακόμα βιώσει το πλήρες εύρος της σημασίας και του τρόπου οργάνωσης των σπουδών. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες και ασφυκτικές συνθήκες που επέβαλε η κρίση της πανδημίας, προσαρμόστηκε σε μια νέα πραγματικότητα, σεβόμενο την ακαδημαϊκή ποιότητα των σπουδών και επιδιώκοντας σταθερά την εξασφάλιση της συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπό τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Όλοι μας επιθυμούμε και ελπίζουμε ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινήσει με την επιστροφή όλων μας στον φυσικό, πανεπιστημιακό χώρο, μετά από τρία εξάμηνα εξ αποστάσεως λειτουργίας. Η προοπτική αυτή είναι συνδεδεμένη σε μεγάλο βαθμό με μέτρα προστασίας που ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς, τα οποία το Ίδρυμά μας θα τηρήσει απαρέγκλιτα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Συνδέεται όμως και με νέα μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας, τα οποία δεν είχαμε διαθέσιμα κατά την έναρξη του πρωτοφανούς πανδημικού φαινομένου, αλλά και κατά την εκκίνηση της περσινής χρονιάς. Τέτοιο μέσο είναι ο εμβολιασμός.

Η επιθυμία για την έναρξη μιας «κανονικής» νέας χρονιάς είναι ισχυρή. Για το λόγο αυτό, προτρέπουμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, καθώς και τους διοικητικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν ήδη κάνει. Και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουν την ελπίδα της επιστροφής στην επιθυμητή ακαδημαϊκή κανονικότητα. Με ασφάλεια, ατομική και συλλογική».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ