Το φως της Μαρία Κάλλας θα φωτίσει το Αχίλλειο

Το φως της Μαρία Κάλλας θα φωτίσει το Αχίλλειο

Η έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας θα πραγματοποιηθεί από 1 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για των εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

05
Ιουλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έκθεση «Μαρία Κάλλας – Παγκόσμια ιέρεια της όπερας», διοργανώνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και η Διεύθυνση του Αχίλλειου Μουσείου, ένα μοναδικό διεθνές γεγονός, το οποίο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, με συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
 
Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν προσωπικά αντικείμενα, βιβλία με τις παρτιτούρες της και έργα τέχνης που συνδέονται με τη ζωή και το έργο της σπουδαίας ερμηνεύτριας, καθώς και οκτώ αυθεντικά κοστούμια από το TEATRO DELLA SCALA DI MILANO.
 
Η έκθεση έχει στόχο να μας μυήσει στον κόσμο της σπουδαίας αυτής καλλιτέχνιδος, δημιουργώντας μέσα από τα εκθέματα μια αφήγηση της ιστορίας και της προσφοράς της, η οποία σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζει διαχρονικά να συγκινεί το κοινό. 
 
Την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 19:30 θα δοθεί διάλεξη από την Έλενα Ματθαιοπούλου, Associated Editor Opera Now Magazine, με τίτλο «Μαρία Κάλλας η Ιερή Φλόγα». Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 20:00.
 
Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, η διεθνούς φήμης Σοπράνο, Μυρτώ Παπαστεφάνου μαζί με τον Σολίστ πιάνου, Ιωάννη Τσανακαλιώτη θα παραθέσουν ζωντανό κονσέρτο στους κήπους του Αχίλλειου Ανακτόρου.
 
Επίσης, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τα παιδιά με τίτλο «Τα παιδιά της Κέρκυρας δεν ξεχνούν την Μαρία Κάλλας, το κορίτσι με τα χίλια ονόματα», την οποία διοργανώνει και παρουσιάζει  η συγγραφέας - δικηγόρος Κατερίνα Λαγού σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
 
Η τελετή εγκαινίων, η διάλεξη και η συναυλία θα μεταδοθούν μέσω live streaming στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ

Ώρες επίσκεψης στην έκθεση καθημερινά από 08.00 έως 20.00. Δωρεάν είσοδος για τους Επτανήσιους δημότες στις 11, 12 και 13 Ιουλίου.
 
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εκδήλωση θα είναι 100 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά την είσοδο θα υπάρχει θερμομέτρηση, ενώ η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη. Στις εκδηλώσεις θα τηρείται η απόσταση 1.5 μ. ανά κάθισμα.