Προσωρινή διοίκηση στο Περιφερειακό Τμήμα Ι.Ν του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Προσωρινή διοίκηση στο Περιφερειακό Τμήμα Ι.Ν του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Μεθόδιος Παπικινός, Οικονομολόγος

Την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελούν οι δυο Κερκυραίοι Οικονομολόγοι Σπύρος Κροκίδης και Μεθόδιος Παπικινός και ο Ζακυνθινός Διονύσιος Πλέσσας.

02
Ιουλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσωρινή διοίκηση αναλαμβάνει τα ηνία του  Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου με έδρα την Κέρκυρα μετά από απόφαση του κεντρικού οργάνου στην Αθήνα.
Την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελούν οι δυο Κερκυραίοι Οικονομολόγοι Σπύρος Κροκίδης και  Μεθόδιος Παπικινός και ο Ζακυνθινός Διονύσιος Πλέσσας.


Διονύσιος Πλέσσας, οικονομολόγοςΣπύρος Κροκίδης, οικονομολόγος

Αποκλειστικός σκοπός της προσωρινής διοίκησης είναι η ομαλή μετάβαση του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων σε εκλογές, προκειμένου να οριστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι οι τρεις οικονομολόγοι δεν θα διεκδικήσουν την προεδρία. Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και αναμένεται και η γραπτή επικύρωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκλογική διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2019 δεν κατέστη δυνατή η συγκρότηση του οργάνου σε Σώμα, με αποτέλεσμα να προκηρυχθούν νέες τον Νοέμβριο του 2020. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, δεν έγιναν ποτέ και καθήκοντα προέδρου για διαδικαστικές ενέργειες ασκούσε μέχρι πρότινος  ο Οικονομολόγος Θεόδωρος Παγκράτης, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων σε βάρος συναδέλφου του, ενώ για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παραπέμπεται και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ