Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στο ενεχυροδανειστήριο

ενεχυροδανειστήριο
02 Ιουλίου 2021 / 14:03
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ειδικότερα, χθες (01.07.2021), άγνωστος δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ακινητοποίησε με την απειλή όπλου ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στην πόλη της Κέρκυρας και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΕΠΑΔ Ι.Ν. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ). Εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, υπόθεση ληστείας και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος άνδρα ελληνικής υπηκοότητας για το αντίστοιχο αδίκημα καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες (01.07.2021), άγνωστος δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ακινητοποίησε με τη απειλή όπλου ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στην πόλη της Κέρκυρας και στη συνέχεια  αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Ακολούθησε συντονισμένη κινητοποίηση του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας,  στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε άμεσα  στην πόλη της Κέρκυρας και στη συνέχεια από την περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της παραπάνω ληστείας και συνελήφθη.



Από τις μέχρι τώρα έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε υπαίθρια περιοχή (αλσύλλιο), πλησίον του σημείου της ληστείας, επιμελώς κρυμμένα, μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 2.975 ευρώ, καθώς και μια μονωτική ταινία, μια μάσκα βαμβακερή (τύπου covid-19), ένα καπέλο (τύπου τζόκεϊ), ρουχισμός (φούτερ, φόρμα) και ένα μακρύκανο όπλο (τύπου ρέπλικα).

Προανάκριση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνόλου των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.