Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τριετές πρόγραμμα χορηγιών προς τις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας, από την SANI/IKOS Resorts

Advertorial
30 Ιουνίου 2021 / 13:19

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον τουρισμό, ο Όμιλος Sani Resort/Ikos Resorts συμβάλλει στην οικονομική στήριξη τριών Φιλαρμονικών που δραστηριοποιούνται στο νησί

Advertorial

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια σημαντική κίνηση στήριξης της κερκυραϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς προχώρησε o Όμιλος Sani Resort/Ikos Resorts. O Όμιλος δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Ikos Dassia το οποίο αποτελεί έναν προορισμό αναγνωρισμένο για την εξαιρετική ποιότητα στην εξυπηρέτηση, τις εγκαταστάσεις. Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά του θεσμού των Φιλαρμονικών στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον τουρισμό στο νησί των Φαιάκων, ο Όμιλος Sani Resort/Ikos Resorts  συμβάλει στην οικονομική στήριξη τριών Φιλαρμονικών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Πρόκειται για τις Φιλαρμονική Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας», την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Παλαιά», την Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», στις οποίες ο ξενοδοχειακός Όμιλος έχει ήδη δωρίσει ποσό συνολικού ύψους 54.000 ευρώ. Η Φιλαρμονική Καποδίστριας  λόγω συμβατικών της υποχρεώσεων όπως ενημέρωσε, δεν δύναται να λάβει χορηγία την παρούσα χρονική στιγμή.

Ο Όμιλος αναφέρει «Τα μουσικά αυτά ιδρύματα αποτελούν μια ξεχωριστή παράδοση και αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της Κέρκυρας, καθώς εκπαιδεύουν δωρεάν τους νέους του νησιού στη μουσική θεωρία και σε μουσικά όργανα, χαρίζοντας μοναδικές  στιγμές με τις εμφανίσεις τους  σε τοπικές και διεθνείς εκδηλώσεις. 

Η κοινωνική προσφορά είναι αλληλένδετο κομμάτι προόδου μιας επιχείρησης και, ταυτόχρονα, χρέος της προς την κοινωνία που την περιβάλλει. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ενίσχυσης του Ομίλου Sani Resort/Ikos Resorts σε συλλόγους, φορείς, αθλητικές ομάδες, συσσίτια κ.α., η εταιρεία προχωράει σε σημαντικές δωρεές που στηρίζουν έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας. Μέσα από τα κοινωνικά προγράμματα και τις χορηγικές τις δράσεις, o Όμιλος επιδιώκει να στηρίζει επίσης ευαίσθητους τομείς, όπως μεταξύ άλλων η υγεία, αλλά και προσφιλείς φορείς της κοινωνίας της Κέρκυρας όπως οι Φιλαρμονικές, με στόχο να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην συνέχεια σημαντικών θεσμών καθώς και στην διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τους πολίτες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται».

Η «Παλαιά»

Όπως ανακοίνωσε η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, η εταιρεία “Ikos Dassia Resort” προσφάτως υπέγραψε με το ίδρυμα δια του Προέδρου της Σταύρου Ανδρεάδη, μνημόνιο τριετούς χορηγίας 21.000 Ευρώ (7.000 Ευρώ ετησίως, για τα έτη 2021,2022 και 2023). «Το ποσό αυτό, το οποίο δίδεται υπέρ των σκοπών της Φιλαρμονικής μας, πρόκειται να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ιδρύματος μας, οι οποίες, παρά τις εύλογες οικονομικές δυσκολίες, ολοένα επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς, ακολουθώντας πάντοτε αταλάντευτα τις επιταγές της Πολιτείας εν σχέσει με την πανδημία. Η Παλαιά Φιλαρμονική, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θεώρησε αυτονόητη υποχρέωση και τιμή να ανακηρύξει την εταιρεία “Ikos Dassia Resort” σε Μεγάλο Ευεργέτη. Η ανακήρυξη έγινε ομοφώνως και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων δεκτή κατά τη Γενική Συνέλευση του Σώματος των Ιδρυτών της Φιλαρμονικής μας στις 16 Ιουνίου 2021. Η έμπρακτη αναγνώριση εκ μέρους της “Ikos Dassia Resort” της κοινωνικής και καλλιτεχνικής σημασίας του ιδρύματος μας για την απρόσκοπτη συνέχεια της μουσικής παράδοσης του νησιού μας, μάς γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον».

Φιλαρμονική «Μάντζαρος»

Ομοίως υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ́ της εταιρείας «ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε.» και της Φ.Ε. «Μάντζαρος», για 3ετη οικονομική́ ενίσχυση συνολικά 21.000 ευρώ (7.000 ετησίως) προς την Φιλαρμονική́. Ήδη μάλιστα έχει καταβληθεί́ από́ την εταιρεία, μέρος της ενίσχυσης αυτής προς την Φιλαρμονική́.
Εκ μέρος του Δ.Σ της Φιλαρμονικής ο πρόεδρος Ιωάννης Τριβυζάς σημειώνει «Ακριβώς αυτή́ η πράξη της ήταν και η αιτία της επάξιας και ομόφωνης ανακήρυξης της εταιρείας «ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε.», από́ την ΓΣ της ΦΕΜ της 23/06/2021, σε Μεγάλη Ευεργέτρια της «Μαντζαρος».Η εταιρεία «ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ Α.Ε.», έχοντας πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στον τόπο μας, έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται για την πολιτιστική́ δραστηριότητα της Κέρκυρας, πυλώνας της οποίας αποδεδειγμένα είναι και η Φιλαρμονική́ μας, ενισχύοντας αξιόλογες προσπάθειες και δράσεις. Γι’ αυτές τις επιλογές της την ευχαριστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε μια αρχή́ μιας πολύπλευρης συνεργασίας στα πολιτιστικά́ δρώμενα του τόπου μας, αλλά́ και ευρύτερα, συνεργασία που βάσιμα ευχόμαστε να συνεχιστεί́ και να εξελιχθεί́». 

Φιλαρμονική Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας»

Η οικονομική στήριξη προς τη Φιλαρμονική Κορακιάνας ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ (4.000 για τρία χρόνια). Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής «Σπύρος Σαμάρας» εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς την εταιρεία ΙΚΟS RESORTS DASSIA HOTEL, καθώς στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία για όλα τα πολιτιστικά σωματεία, στάθηκε σημαντικός αρωγός του έργου της, παρέχοντας την απαραίτητη οικονομική στήριξη. Η βοήθειά της, στάθηκε πολύ σημαντική για την διατήρηση της πολιτιστικής δραστηριότητας της Φιλαρμονικής στην περιοχή και σε όλη την Κέρκυρα.