Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γραφειοκρατικό «αλαλούμ» για το πάρκινγκ στην Κάτω Πλατεία

Πάρκινγκ
25 Ιουνίου 2021 / 09:49
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κι ενώ η υπόθεση της επαναλειτουργίας του υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην Κ.Πλατεία εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα», το γραφειοκρατικό αλαλούμ μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων καλά κρατεί.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με την λειτουργία του υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην Κ.Πλατεία. Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν αυτοψίας από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο χώρο του πάρκινγκ διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2019, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Ο έλεγχος έγινε έπειτα από την απαίτηση της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, η οποία ζήτησε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τον πλήρη φάκελο αδειοδότησης και λειτουργίας του εν λόγω parking.

Η συγκεκριμένη έκθεση μετά την αυτοψία κοινοποιήθηκε στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την παράκληση να σταλούν οι απόψεις του αναφορικά με το θέμα, εντός 5 ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή της.
Η ημερομηνία, ωστόσο, σύμφωνα με την Διεύθυνση Μεταφορών, έχει παρέλθει άκαρπη τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει λάβει τα σχετικά έγγραφα, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην σφράγιση του χώρου σύμφωνα και με τα όσα ορίζει το άρθρο 2 της ΚΥΑ 32279/1990/2009 - ΦΕΚ 1189/Β/10/18-6-2009.

«Τα στείλαμε»

Όμως ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχει αντίθετη άποψη, επισημαίνοντας ότι τα έχει αποστείλει εντός χρονοδιαγράμματος. «Έχουμε απαντήσει εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας και κάνουμε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αδειοδότηση του χώρου. Περίφραξη πάντως δεν θα μπει και αναζητούνται άλλοι τρόποι, καθώς η παλαιά πόλη είναι πολιτιστικό μνημείο της UNESCO», ξεκαθαρίζει η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Όπως έχει ήδη αναφέρει στην «Ε» η κ. Υδραίου, η δημοτική αρχή έχει εκκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έκδοση οριστικής και μόνιμης άδειας λειτουργίας του υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην Κάτω Πλατεία. Ωστόσο για να μην διογκωθεί το πρόβλημα εν μέσω τουριστικής περιόδου κινείται στην κατεύθυνση της έκδοσης κανονιστικών πράξεων, ώστε το πάρκινγκ να λειτουργήσει με προσωρινή άδεια.

Ελεύθερη η πρόσβαση

Η πρόσβαση σήμερα στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης εξακολουθεί να γίνεται χωρίς εισιτήριο, καθώς τα εκδοτήρια έχουν κλείσει και η είσοδος είναι ελεύθερη μέχρι στιγμής.

Οι 270 θέσεις καθημερινά γίνονται ανάρπαστες και είναι χαρακτηριστικό ότι και το παραμικρό κενό που υπάρχει καλύπτεται αμέσως, καθώς το πάρκινγκ εξυπηρετεί δεκάδες οδηγούς. Ελέω και της έλλειψης χώρων στάθμευσης η επαναλειτουργία του συγκεκριμένου πάρκινγκ κρίνεται αναγκαία ως μια λύση στο επιβαρυμένο συγκοινωνιακό ζήτημα της πόλης.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (25.6.2021)
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.