Το Δημοτικό Σχολείο Μπενιτσών πρώτο στον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen

Το Δημοτικό  Σχολείο Μπενιτσών πρώτο στον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen

Αν και είναι ένα μικρό σχολείο μόλις 42 μαθητών τα παιδιά κινητοποιήθηκαν, ενθουσιαστήκαν, συμμετείχαν ενεργά καθ΄όλη τη διάρκεια και έβαλαν και τους πιο «δύσκολους» ενήλικες στη λογική των καλών πρακτικών.

18
Ιουνίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μπενιτσών κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα δημοτικά σχολεία στο Μαραθώνιο ανακύκλωσης Followgreen ένα πανελλαδικό πρόγραμμα στον οποίο συμμετείχε και ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Σκιαδοπούλου τόνισε τα εξής:

«Η προσπάθεια των παιδιών όλη τη χρονιά ήταν τεράστια και πολύ συγκινητική. Έρχονταν κάθε μέρα και στο ένα χέρι είχαν την τσάντα τους και στο άλλο κουβαλούσαν τα καθαρά ανακυκλώσιμα του σπιτιού τους (πλαστικό και χαρτί). Ακόμα και το διάστημα που τα σχολεία έμειναν κλειστά, το σχολείο μας άνοιγε 2  ώρες κάθε μέρα και δεχόταν καθημερινά τα παιδιά με τα ανακυκλώσιμα. Σύνθημά μας ήταν «Κάνε πράξη την αλλαγή που θέλεις να δεις» και αυτό προσπαθήσαμε να εμφυσήσουμε και στα παιδιά μας. 

Να κάνουν τρόπο ζωής την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Αν και είναι ένα μικρό σχολείο μόλις 42 μαθητών τα παιδιά κινητοποιήθηκαν, ενθουσιαστήκαν, συμμετείχαν ενεργά καθ΄όλη τη διάρκεια και έβαλαν και τους πιο «δύσκολους» ενήλικες στη λογική των καλών πρακτικών. Κι αυτό είναι το μήνυμα που θα θέλαμε να δώσουμε μ’ αυτήν μας τη «νίκη». Ν’ ακούμε τα παιδιά μας και να τους δείχνουμε με το παράδειγμά μας ότι όσο μικροί και να ’μαστε μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ