ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Καψόνι» του Υπουργείου Παιδείας στους υποψηφίους των Πανελλαδικών

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Καψόνι» του Υπουργείου Παιδείας στους υποψηφίους των Πανελλαδικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη μεγάλη καθυστέρηση στη μετάδοση των θεμάτων το πρωί της Πέμπτης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας,

17
Ιουνίου / 2021

καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα και να ασχοληθεί σοβαρά με την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει:

To ανεκδιήγητο Υπουργείο Παιδείας και η κα. Κεραμέως έκαναν και πάλι το θαύμα τους! Σήμερα το πρωί χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων σε όλη την Ελλάδα έπαθαν ένα απίστευτο καψόνι με ευθύνη της κυβέρνησης περιμένοντας, από μισή έως μιάμιση ώρα, καθηλωμένοι στα θρανία, τα θέματα των εξετάσεων.

Ακόμα και αν τα έστελναν τα θέματα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πηγαίναν πιο γρήγορα! Θα πάρει κανείς την ευθύνη από τους κυβερνητικούς συκοφάντες για την απίστευτη ταλαιπωρία των μαθητών και την αγωνία των γονιών τους; Η ίδια εικόνα και στην Κέρκυρα. Στα σχολεία της πόλης τα θέματα ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να οξυνθεί η αγωνία και η αναστάτωση των μαθητών.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθούν με την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, την έγκαιρη μετάδοση των θεμάτων, εξάντλησαν τις προσπάθειες τους στις συκοφαντίες, στις προβοκάτσιες και στις δικαστικές προσφυγές, προκειμένου να στοχοποιήσουν τον κλάδο και το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων. Τα σχέδια τους δεν πέρασαν!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα και το υποκριτικό ενδιαφέρον για τους μαθητές και να ασχοληθεί, έστω και τώρα, στα σοβαρά με την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα που έστειλαν μήνυμα καταδίκης του νόμου εκτρώματος, που με την αποφασιστική τους στάση ακύρωσαν τους προβοκατόρικους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.