Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον «αέρα» η λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ στην Κάτω Πλατεία

Πάρκινγκ
16 Ιουνίου 2021 / 13:56
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ποιες οι προϋποθέσεις αδειοδότησης

Στον «αέρα» η λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ στην Κ.Πλατεία
«Γραφειοκρατικό» το πρόβλημα επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Καλόγερος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ώρα που το κυκλοφοριακό της Κέρκυρας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και οι χώροι στάθμευσης περιορισμένοι, στον «αέρα» βρίσκεται εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου η λειτουργία του υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας χωρητικότητας 270 οχημάτων.

Την περασμένη εβδομάδα κατόπιν αυτοψίας από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο χώρο του πάρκινγκ διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2019.
Ο έλεγχος έγινε έπειτα από την απαίτηση της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας , η οποία ζήτησε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τον πλήρη φάκελο αδειοδότησης και λειτουργίας του εν λόγω parking.

Η πρόσβαση σήμερα στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης γίνεται χωρίς εισιτήριο, καθώς τα εκδοτήρια έχουν κλείσει και οι οδηγοί εισέρχονται ελεύθερα στο χώρο προσωρινά τουλάχιστον.

Ωστόσο δεν αποκλείεται το πάρκινγκ να σφραγιστεί σύμφωνα και με τα όσα ορίζει το άρθρο 2 της ΚΥΑ 32279/1990/2009 - ΦΕΚ 1189/Β/10/18-6-2009.

Γραφειοκρατικό το πρόβλημα

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νίκος Καλόγερος, το δημοτικό πάρκινγκ θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες αποδίδοντας στη μεγάλη γραφειοκρατική δουλειά που απαιτείται, το γεγονός, ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει λάβει ακόμη άδεια λειτουργίας. «Δεν είναι εύκολο ζήτημα και απαιτούνται συγκοινωνιακές μελέτες και μια σειρά βημάτων που δεν τα ακούμπησαν στο παρελθόν και ξεκινάμε τώρα από το μηδέν. Θεωρώ ότι θα δοθεί άμεσα λύση και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κέρκυρας.

Οι προϋποθέσεις

Ωστόσο για να αδειοδοτηθεί ο χώρος πρέπει να εκπληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με το άρθρο 28 του ΠΔ 445/1976 ΦΕΚ Α’ 169/5-07-76 . Ειδικότερα απαιτείται: Τοποθέτηση αυτόματων πυροσβεστήρων, ένας ανά 10 ΙΧ χωρητικότητας σταθμού, ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες άφιξης και διακίνησης των οχημάτων, περιτείχιο ή περίφραξη εξ άκαυστου υλικού, στρωμένη την ωφέλιμη επιφάνεια με ασφαλτικό τάπητα, διαγράμμιση στο δάπεδο ή διάταξη των προς στάθμευση ΙΧ, είσοδο-έξοδο πλάτους 3-6 μ ανάλογα με το μέγεθος του σταθμού και για κάθε σειρά ΙΧ διάδρομο πλάτους 3-6 μ τουλάχιστον, να φέρει πινακίδες με τον αριθμό θέσεων και να διαθέτει γραφείο κίνησης από άκαυστο υλικό.

Το ιστορικό

Αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΙΝ, ήδη, με έγγραφο από την 29η Αυγούστου 2019, το οποίο φέρει την υπογραφή του τότε Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Εντεταλμένου για τη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Κέρκυρας, Αλέξανδρου Μιχαλά, η αρμόδια υπηρεσία της ΠΙΝ αρνήθηκε να εκδώσει διοικητική πράξη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του χώρου στάθμευσης διότι δεν πληρούνταν για τη λειτουργία του οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (σ.σ. ο χώρος δεν διαθέτει περιμετρική περίφραξη). Το εν λόγω έγγραφο είχε κοινοποιηθεί στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σ’ αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται εν αναμονή των σχετικών δικαιολογητικών από πλευράς Δήμου για την αδειοδότηση και λειτουργία του parking. Η ΠΙΝ ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε αυτοψία, η οποία κατέληξε στη διαπίστωση ότι ο χώρος λειτουργεί δίχως άδεια από το 2019, μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος του Δήμου από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη, Αλέξανδρο Μιχαλά. Η συγκεκριμένη έκθεση μετά την αυτοψία κοινοποιήθηκε στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων με την παράκληση να σταλούν οι απόψεις του αναφορικά με το θέμα, εντός 5 ημερολογιακών ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ οικ.32279/1990/09 (ΦΕΚ 1189/Β/18-06-2009) Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατανοεί την κρισιμότητα της υπόθεσης, τόσο για το συγκοινωνιακό ζήτημα της πόλης της Κέρκυρας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο για την επιταγή εφαρμογής της νομοθεσίας αδειοδότησης χώρων parking. Αναμένει από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τις σχετικές ενέργειες και αποφάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.