Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Ξεχνούν ότι η «καρέκλα» δεν είναι ιδιοκτησία τους

Λαϊκή Συσπείρωση
14 Ιουνίου 2021 / 18:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τραγελαφική χαρακτηρίζει την ψηφοφορία καταδίκης των επεισοδίων στην Π.Ε Κέρκυρας, η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η ανακοίνωση:
Την αλγεινή απόφαση να μηνύσει το συνδικαλιστικό κίνημα, πήρε στη χτεσινή συνεδρίαση (11/6/21), καθ’ υπόδειξιν των εκπροσώπων της Χ.Α., η Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα.

Σε μια τραγελαφική διαδικασία στην οποία, πολλοί σύμβουλοι ψήφιζαν από το δρόμο, αφού ταξίδευαν για τη φιέστα των 40 χρόνων της ΕΕ, άλλοι ενώ τοποθετήθηκαν αρνητικά απουσίαζαν από την ψηφοφορία, άλλοι είχαν ήδη φύγει από την συνεδρίαση αφού σύμφωνα με την πρόσκληση είχαν ολοκληρωθεί τα θέματα. Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε αποχωρήσει από την συνεδρίαση, πριν τη συζήτηση του 3ου και τελευταίου θέματος, διαμαρτυρόμενη για την αυταρχική στάση του Προέδρου από την αρχή της συνεδρίασης (έκλεινε τα μικρόφωνα, προσέβαλε ομιλητές περιφερειακούς συμβούλους κλπ).

Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη του έκτακτου περιφερειακού Συμβουλίου. Στην αρχή ήρθε ως «ενημέρωση» από την Αντιπεριφερειαρχη Κέρκυρας και μετά καθ΄ υπόδειξη και προτροπή της «Χρυσής Αυγής» άφησαν να αιωρείται η πιθανότητα να εκδώσουν καταδικαστικό ψήφισμα για το θέμα αυτό. Στη διαδικασία αυτή ως Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάσαμε τον αντιδραστικό και επικίνδυνο κατήφορο της περιφερειακής αρχής.

Χαρακτήρισαν ως «ένα πλήθος αγνώστων» τη μαζικότατη διαδήλωση εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας και συνταξιούχων ενάντια στο νέο αντεργατικό εφιάλτη, η οποία κατέληξε μπροστά στα γραφεία της Περιφέρειας. Χαρακτήρισαν «όχλο», τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Κέρκυρας.
Πάντα μακριά και απέναντι από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με το «συμβολικό δρώμενο», οι εργαζόμενοι δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους «να πετάξουν στα σκουπίδια», να ακυρώσουν δηλαδή στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θίχτηκαν που τους πήραν την «καρέκλα» και την πέταξαν στον κάδο σκουπιδιών, χωρίς να έχουν καμία συναίσθηση για τις ώρες ορθοστασίας των εμποροϋπαλλήλων, των εργαζόμενων στον τουρισμό- επισιτισμό, των καμαριέρων, των ξεναγών, των μικρών επαγγελματιών που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Αγνοώντας την οργή του λαού, για τις νέες συνθήκες βαρβαρότητας που διαμορφώνονται.

Ξεχνούν ότι η «καρέκλα» που κάθονται δεν είναι ιδιοκτησία τους. Την χρωστάνε στην ψήφο του λαού, τον οποίον λοιδορούν και μηνύουν ως κοινό εγκληματία, επειδή αγωνίζεται για τη ζωή του.
Είναι η ίδια Περιφερειακή Αρχή, που πέταξε στον «κάδο απορριμμάτων» τα αιτήματα και την αγωνία των εργαζομένων από όλα τα νησιά, καταψηφίζοντας όλα τα αιτήματα τους που είχαν καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβούλιο.

Είναι η ίδια Περιφερειακή Αρχή, που εμπαίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες με τα ψευδεπίγραφα προγράμματα στήριξης.
Οι επιδιώξεις τους έχουν πλήρως αποκαλυφθεί. Ως πιστοί υπηρέτες των μεγαλοεργοδοτών, των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων επιχειρούν
την τρομοκράτηση των εργαζομένων, την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και των εργατικών αγώνων.

Ο αυταρχισμός της Περιφερειακής Αρχής (χεράκι – χεράκι με τα υπολείμματα της Χ.Α), συναντάει τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή επιβεβαιώνοντας, ότι η Τοπική Διοίκηση, είναι το μακρύ χέρι του κράτους στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής. Στηρίζει και προωθεί διαχρονικά όλους τους αντεργατικούς νόμους, όλων των κυβερνήσεων.

Δεν θα τους περάσει. Η δύναμη και το δίκιο είναι με τους εργαζόμενους. Και πολύ γρήγορα αυτά που στην μεγαλειώδη συγκέντρωσή τους παράστησαν σαν «συμβολικό δρώμενο», με τους αγώνες τους θα τα κάνουν πραγματικότητα.