11 από τα 45 σωματεία με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣΚ

11 από τα 45 σωματεία με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣΚ

Από τις τελευταίες εκλογές της ΕΠΣΚ στο εργατικό κέντρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυστυχώς πανελλαδικά, ούτε το 30% των ποδοσφαιρικών σωματείων δεν έχει την απαραίτητη «αθλητική αναγνώριση»

11
Ιουνίου / 2021

για να συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες των Ενώσεων, αλλά και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα πρωταθλήματα. Βέβαια υπάρχει περιθώριο ως τις 30 Ιουνίου για να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την πιστοποίηση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των Ενώσεων (σύμφωνα με τη ΓΓΑ) ή στις Γ.Σ.

Στην Κέρκυρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η ΓΓΑ αναγνωρίζει μόλις 13 σωματεία στην κατηγορία αυτών που έχουν πάρει αθλητική αναγνώριση, αλλά δικαίωμα ψήφου επιτρέπει μόλις στα 11. Ο λόγος που απέκλεισε δύο, τη Βολίδα και τον Μ. Αλέξανδρο, είναι μία διάταξη του νόμου που αναφέρει ότι «αν σωματείο κατά τη διάρκεια της σεζόν αποχωρήσει ή αποβληθεί από το πρωτάθλημα χάνει το δικαίωμα ψήφου». Ο Μ. Αλέξανδρος το έκανε την προηγούμενη σεζόν, ενώ στη φετινή η Βολίδα ενώ δεν πήρε μέρος έκανε το «λάθος» να δηλώσει συμμετοχή και παρ’ ότι πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δήλωσε αδυναμία συμμετοχής και δεν έπαιξε, θεωρήθηκε σαν αποχώρηση. Λάθος κατά την εκτίμησή μας, αφού ούτε στην κλήρωση του πρωταθλήματος μπήκε, ούτε συμμετείχε σε πρωτάθλημα ή κύπελλο και έφυγε στη διάρκειά του.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο κ. Κουλόπουλο για το θέμα της Βολίδας και το αν θα έχουν δικαίωμα ψήφου όποια σωματεία πάρουν ως το τέλος του μήνα αθλητική αναγνώριση και μας είπε πως «Η ΕΠΣΚ έδωσε στη ΓΓΑ τη λίστα με τα 13 σωματεία με αθλητική αναγνώριση και αυτή με απόφασή της έκρινε ότι μόλις τα 11 έχουν δικαίωμα ψήφου. Δεν έγινε με απόφαση της ΕΠΣΚ η λίστα».
Εκτιμούμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις στον νέο αθλητικό νόμο και θα επανέλθουμε στο θέμα.
 
Ανοιχτά τα γραφεία λόγω της Γενικής Συνέλευσης
 
Η ΕΠΣ Κέρκυρας ενημέρωσε πως λόγω της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου, η γραμματεία θα είναι ανοιχτή τις καθημερινές από Δευτέρα 14/6, από τις 10:00 μέχρι και τις 16:00, για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, καθώς και των Εξουσιοδοτήσεων για τους Εκπροσώπους των σωματείων. Τα σωματεία θα εξυπηρετούνται από την υπάλληλο της Ένωσης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ