Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

11 από τα 45 σωματεία με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣΚ

11 Ιουνίου 2021 / 17:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυστυχώς πανελλαδικά, ούτε το 30% των ποδοσφαιρικών σωματείων δεν έχει την απαραίτητη «αθλητική αναγνώριση»

για να συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες των Ενώσεων, αλλά και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα πρωταθλήματα. Βέβαια υπάρχει περιθώριο ως τις 30 Ιουνίου για να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την πιστοποίηση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των Ενώσεων (σύμφωνα με τη ΓΓΑ) ή στις Γ.Σ.

Στην Κέρκυρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η ΓΓΑ αναγνωρίζει μόλις 13 σωματεία στην κατηγορία αυτών που έχουν πάρει αθλητική αναγνώριση, αλλά δικαίωμα ψήφου επιτρέπει μόλις στα 11. Ο λόγος που απέκλεισε δύο, τη Βολίδα και τον Μ. Αλέξανδρο, είναι μία διάταξη του νόμου που αναφέρει ότι «αν σωματείο κατά τη διάρκεια της σεζόν αποχωρήσει ή αποβληθεί από το πρωτάθλημα χάνει το δικαίωμα ψήφου». Ο Μ. Αλέξανδρος το έκανε την προηγούμενη σεζόν, ενώ στη φετινή η Βολίδα ενώ δεν πήρε μέρος έκανε το «λάθος» να δηλώσει συμμετοχή και παρ’ ότι πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δήλωσε αδυναμία συμμετοχής και δεν έπαιξε, θεωρήθηκε σαν αποχώρηση. Λάθος κατά την εκτίμησή μας, αφού ούτε στην κλήρωση του πρωταθλήματος μπήκε, ούτε συμμετείχε σε πρωτάθλημα ή κύπελλο και έφυγε στη διάρκειά του.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο κ. Κουλόπουλο για το θέμα της Βολίδας και το αν θα έχουν δικαίωμα ψήφου όποια σωματεία πάρουν ως το τέλος του μήνα αθλητική αναγνώριση και μας είπε πως «Η ΕΠΣΚ έδωσε στη ΓΓΑ τη λίστα με τα 13 σωματεία με αθλητική αναγνώριση και αυτή με απόφασή της έκρινε ότι μόλις τα 11 έχουν δικαίωμα ψήφου. Δεν έγινε με απόφαση της ΕΠΣΚ η λίστα».
Εκτιμούμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις στον νέο αθλητικό νόμο και θα επανέλθουμε στο θέμα.
 
Ανοιχτά τα γραφεία λόγω της Γενικής Συνέλευσης
 
Η ΕΠΣ Κέρκυρας ενημέρωσε πως λόγω της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου, η γραμματεία θα είναι ανοιχτή τις καθημερινές από Δευτέρα 14/6, από τις 10:00 μέχρι και τις 16:00, για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, καθώς και των Εξουσιοδοτήσεων για τους Εκπροσώπους των σωματείων. Τα σωματεία θα εξυπηρετούνται από την υπάλληλο της Ένωσης.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια