Εκπαίδευση αστυνομικών στην ανίχνευση πλαστότητας ταξιδιωτικών εγγράφων

Εκπαίδευση αστυνομικών στην ανίχνευση πλαστότητας ταξιδιωτικών εγγράφων

Παρακολούθησαν αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τον Διαβατηριακό Έλεγχο, στον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας, καθώς και στο λιμάνι του νησιού.

11
Ιουνίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων). Πραγματοποιήθηκε το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11.06.2021), στην Κέρκυρα, εκπαίδευση προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας στον τρόπο ανίχνευσης πλαστών γαλλικών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Ολιβιέ Ρενώ και την παρακολούθησαν εικοσιένας αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον Διαβατηριακό Έλεγχο, στον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας, καθώς και στο λιμάνι του νησιού.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση και κατάρτιση στην αναγνώριση και τον εντοπισμό πλαστών εγγράφων κατά τον έλεγχο αλλοδαπών, ώστε να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα τους.

Τον Αξιωματικό Σύνδεσμο της Γαλλικής Πρεσβείας υποδέχθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ενώ επίσης πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ματθαίο Γιαννούλη.