Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του κτιρίου Γιαλλινά

Οικία Γιαλλινά
11 Ιουνίου 2021 / 15:00

Το έργο σύμφωνα με την σύμβαση θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από σήμερα

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας). Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση του έργου  «αποκατάστασης  του κτιρίου της οικίας Γιαλλινά», από την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων  Νήσων Μερόπη Υδραίου και τον Πρόεδρο της  αναδόχου εταιρίας “ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ”,  παρουσία του Προέδρου Δ.Ε. του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά” κ. Ιωάννη Πιέρρη, του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Νίκου Καλόγερου και  υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης και επανάχρησης του διατηρητέου κτιρίου Πινακοθήκης Άγγελου Γιαλλινά, με προϋπολογισμό 4.621.279,48 ευρώ. Πρόκειται, για το σπίτι του Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά (1857-1939), στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας που θα μετατραπεί σε πινακοθήκη. Το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία ”ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΛΛΙΝΑ” που έχει συσταθεί για την  διαχείρισή, την ανάδειξη και την προβολή του έργου του μεγάλου ζωγράφου ,  αποτελεί “κύριο” του έργου και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: “Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Δήμο και την πόλη μας. Το κτίριο αυτό που για χρόνια είχε παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, θα αλλάξει όψη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του ως ένας από τους πιο σύγχρονους χώρους τέχνης και πολιτισμού που θα απολαμβάνουν οι συνδημότες και οι επισκέπτες μας”.