Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερη δολιοφθορά καταγγέλλει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Δολιοφθορά
11 Ιουνίου 2021 / 11:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεύτερη σοβαρή δολιοφθορά σε διάστημα λίγων μηνών προκλήθηκε σε μηχάνημα έργου (ερπυστριοφόρο) του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας,

το οποίο διενεργούσε εργασίες καθαρισμού-ευπρεπισμού  στην παραλία Αγίου  Γεωργίου Πάγων.

Όπως δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, το συμβάν έγινε αντιληπτό από εργαζόμενο του Δήμου που πήγε να εργαστεί στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα είχε διακοπεί και το ρεύμα από κοντινή κολώνα για τέλεια συσκότιση στο σημείο. Η σημαντική δολιοφθορά στο μηχάνημα καταγράφηκε ως επικίνδυνη  και άμεσα κλήθηκε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι έγινε άλλη απόπειρα εμπρησμού προ ολίγων μηνών σε μηχάνημα έργου (γκρέιντερ) του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, το οποίο διενεργούσε εργασίες στο δρόμο Ασπιωτάδων - Αγίου Γεωργίου Πάγων, με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής εργαζομένου αλλά και υβριστικά συνθήματα κατά του του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Έργων, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει:

«ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ -για άλλη μια φορά- το περιστατικό  που μας υποχρεώνει, πέρα από τη θλίψη , την εντροπή και την αγανάκτηση να προχωρήσουμε τις σκέψεις μας παραπέρα. 

Απώτερος στόχος είναι: Η ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΈΡΓΟ -ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ-ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  του ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ .

Η Δημοτική Αρχή πράττει παν ό,τι απαιτείται  για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων, της  δημοτικής περιουσίας-μηχανολογικού εξοπλισμού –της  πορείας των έργων του Δήμου Β. Κέρκυρας.
Η δολιοφθορά θλίβει τον κάθε κάτοικο και δημότη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, αφού υπονομεύεται η ανάπτυξη του τόπου του και  η ζωή των κατοίκων του».