Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αιχμηρή απάντηση Νεράντζη στον Ν. Καλόγερο για τις κατασκηνώσεις στο Βίδο

Σπύρος Νεράντζης
04 Ιουνίου 2021 / 12:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις αναφορές του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Καλόγερου

απαντά ο Σπύρος Νεράντζης, εντεταλμένος δημοτικό Σύμβουλος για το Βίδο. Την αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης "Κέρκυρα Ψηλα"  προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Καλόγερου στην "Ε" περί ευθυνών, για το γεγονός ότι οι
παιδικές κατασκηνώσεις στο Βίδο, δεν θα λειτουργήσουν για τέταρτη χρονιά. 

Αναλυτικά η απάντηση Νεράντζη:

Αγαπητέ συνάδελφε Νίκο,
Επέτρεψε μου να σου απευθυνθώ στον ενικό και με λίγο χαλαρό ύφος. Η διαφορά ηλικία μας, η θύμηση του ότι υπήρξα και εγώ νέος και πιθανόν να καβαλούσα και εγώ τον μαύρο Βουκεφάλα μου, σε συνδυασμό  με το γεγονός που μεγάλωσα και έχασα την ένταση και τον παρορμητισμό της νιότης, με οδηγούν στο να αντιμετωπίζω πιο ήρεμα τις καταστάσεις και τα προβλήματα.

Διάβασα στον έντυπο τύπο (εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021, σελ.11) την δήλωση σου ότι : «Δυστυχώς οι κατασκηνώσεις στο Βίδο παραμένουν κλειστές εδώ και πέντε χρόνια. Ο κ.Νεράντζης καθυστέρησε να απευθυνθεί στην διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου και θα έπρεπε να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον από την στιγμή που δεν έλαβε άμεσα απάντηση.»
Απορώ πρώτα από όλα Νίκο μου, γιατί το προηγούμενο βράδυ που αναπτύξαμε το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, προτίμησες σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος να πλύνεις τα χέρια σου και δεν είχες το θάρρος να  κάνεις αυτές τις πολιτικές σου δηλώσεις,  παρουσία μου ;

Καταλαβαίνω αυτήν σου την τοποθέτηση γιατί δεν είσαι ενημερωμένος! .. και πώς να είσαι άλλωστε ; ……. από την στιγμή που προκλητικά και απαξιωτικά απουσίαζες από όλες τις τελευταίες συσκέψεις που κάναμε για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θα σταθώ στην απαξίωση που έδειχνες με την απουσία σου στην Δήμαρχο και στον συνάδελφο σου, αλλά την απαξίωση στις Υπηρεσίες του Δήμου μας….. και είσαι νέος Νίκο μου !

Καταλαβαίνω επίσης τις φιλότιμες προσπάθειες σου να επιτύχεις στο δύσκολο έργο σου. Φοβάμαι όμως ότι σου έπεσαν πολλά και δεν αντέχεις να τα θυμάσαι όλα. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσω να σου φρεσκάρω λίγο την μνήμη και θα σου θυμίσω την πρώτη μας σύσκεψη μετά το κάλεσμα που σας είχε απευθύνει το τμήμα μου τον Οκτώβριο του 2019 και η οποία είχε γίνει στα γραφεία της υπηρεσίας σου.
Ήταν αρχές Δεκέμβρη του 2019 Νίκο μου !....... 2019 Νίκο μου!
Και να σου θυμίσω το αποτέλεσμα της 2ης σύσκεψη μας στις 05/02/2020 : 

« έρκυρα 05.02.2020
Κα Δήμαρχε, Κε Γενικέ, Κοι Αντιδήμαρχοι (Γιώργο Παντελιό, Καλόγερο Νίκο, Ανδρέα Σκούπουρα, Χάρη Γιώτη, Βασίλη Αργυρέ, Γιάννη Σερεμέτη) Κε συνάδελφε Βασίλη Μελίδη, Κε Πρόεδρε της τοπικής ενότητας Αλέκο Αλαμάνο, Κα Μαρία Σαγιαδινού, Κα Γερακίνα Μαλακούδη και Κε Σπύρο Ζέρβα, σας ευχαριστούμε  πολύ για την παρουσία σας στην σύσκεψη και την άψογη συνεργασία σας.

Θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε  τις ενέργειες που συναποφασίσαμε να αναλάβει η κάθε υπηρεσία με την συνεργασία και την υποστήριξη μας όπου κριθεί απαραίτητο.»

Νίκο μου, συγκεκριμένα : 22 εργασίες για την Διεύθυνση Επιχειρησιακού έργου και 8 εργασίες για τις Τεχνικές υπηρεσίες! Όλες με αναλυτική περιγραφή! …. Και τα συναποφασίσαμε Νίκο μου!
Στην διάθεση σου για να σου προωθήσω τα αποτελέσματα όλων των συσκέψεων και τον λεπτομερή καταμερισμό εργασιών ανά διεύθυνση, όπως ακριβώς τα συναποφασίσαμε, σας τα καθαρόγραψα και σας τα έστειλα την επόμενη ημέρα Νίκο μου!
Να σου θυμίσω Νίκο μου ότι η υπηρεσία την οποία διευθύνεις, ανταποκρινόμενη άμεσα στο πρώτο αίτημα μας το Νοέμβριο του 2019 και την ευχαριστούμε πολύ, ήρθε στο Βίδο άμεσα  και σου θυμίζω μέρος της εισήγησης της υπηρεσίας σου από 02/12/2019 :

Οι άμεσες εργασίες που απαιτούνται  περιγράφονται παρακάτω:
- Επισκευή και ανακατασκευή τουαλετών και αποδυτηρίων σε ισόγειο κτίσμα με εμβαδόν126,80τ.μ.
- Επισκευή στεγάστρου στον υπαίθριο χώρο εστίασης της κατασκήνωσης
- Επισκευή χώρου μαγειρείων με αντικατάσταση των σιτών, επισκευή παραθύρων, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, επισκευή τουαλέτας
- Εξωτερική συντήρηση όλων των κτισμάτων του χώρου με εργασίες εξωτερικών χρωματισμών, επισκευές επιχρισμάτων, βάψιμο όλων των επικαλύψεων στις στέγες, μερική επισκευή στεγών, έλεγχο και συντήρηση όλων των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Για την καθυστέρηση που μου αποδίδεις θα σου αφιερώσω την πρώτη σελίδα της παρουσίασης μου στην δεύτερη μας σύσκεψη στις 04.02.2020 για να δεις ότι τότε ήταν η μέρα που ακόμη και ……. Ο Τζακ Νόρρις αποδείχτηκε αργός !  Πρόσεξε Νίκο μου την ημερομηνία : 10.08.2019 …….. 20 ημέρες πριν αναλάβουμε τα καθήκοντα μας Νίκο μου! …….20 ημέρες πριν είχα ξεκινήσει την καταγραφή όλων των προβλημάτων! Αν τώρα Νίκο μου χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο, από 18 μήνες, για να τα καταλάβεις ή για να τα αποφασίσεις …… τότε ΝΑΙ καθυστέρησα !


Κλείνοντας θα σου απαντήσω και για το ότι « έπρεπε να δείξω ανάλογο ενδιαφέρον από την στιγμή που δεν έλαβα άμεσα απάντηση». Δεν θα σου επισυνάψω τα αμέτρητα mail, τα οποία σας έστειλα και στα οποία, πλην ενός, περιμένω ακόμη απαντήσεις. Θα σου απαντήσω με ένα κομμάτι της απάντησης μου,  που λάβατε στις 8 Φεβρουαρίου 2021, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια μου  για σύσκεψη (την 8η παρακαλώ….)

«Κέρκυρα 08 Φεβρουαρίου 2021
Κα Δήμαρχε,
Κοι Αντιδήμαρχοι : Παντελιό Γιώργο, Καλόγερο Νίκο, Γιώτη Χάρη, Σερεμέτη Γιάννη και Σκούπουρα Ανδρέα
Δεν θα σταθώ στην μη ανταπόκριση σας  στα mail μας στις 18/12/2020 και στις 18/01/2021,  ούτε στην μη προσέλευση σας στο κάλεσμα μας στις 25/01/2021 στο Σαν Τζιάκομο (χωρίς καμία ειδοποίηση σας!). Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες  δεν προάγουν την συνεργασία και είναι απαξιωτικές  τόσο στο πρόσωπο μου, όσο και στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού μέσω της οποίας σας αποστείλαμε την πρόσκληση.
Θέλω όμως να σταθώ  στο γεγονός που αφορά την λειτουργία του Βίδο , της δημιουργικής απασχόλησης και των κατασκηνωτικών κέντρων στο Βίδο και στα Γουβιά και παρακαλώ όπως με ενημερώσετε :
Πώς σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα, τα οποία σας έχουμε θέσει από τον Οκτώβριο του 2019;
……»

Στην διάθεση σου για όποια διευκρίνιση ή ότι άλλο χρειαστείς!
Σπύρος Νεράντζης