Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά Μπιάγκη στη Βουλή για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Δημήτρης Μπιάγκης
28 Μαΐου 2021 / 17:02

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Στην κατάθεση αναφοράς προς τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής,

Δημήτρης Μπιάγκης με αφορμή την επιστολή του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Επιχειρήσεων Κέρκυρας.
«Το θέμα της εποχικότητας των εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία, στα τουριστικά γραφεία, αλλά και στα αφορολόγητα καταστήματα λιμανιών & αεροδρομίων μάς έχει απασχολήσει επανειλημμένα. Παρά τους αγώνες των εργαζομένων, παρά τις ερωτήσεις και αναφορές, το θέμα της εποχικότητας των επιχειρήσεων που στέρησε απ’ αυτούς τους ανθρώπους την ανεργία όλους αυτούς τους μήνες ακόμα παραμένει, χωρίς δυστυχώς η κυβέρνηση να έχει διάθεση να το επιλύσει», δήλωσε ο Βουλευτής και συνεχίζει:

«Τα όσα σοβαρά αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή για εν μέρει λύση του προβλήματος σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όχι όμως στο νησί της Κέρκυρας, λόγω της διαφορετικής ερμηνείας που δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. κατά τόπους, καθιστούν επιτακτική μια πρωτοβουλία από τη μεριά της κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και στο νησί μας. Η εγκατάλειψη 23 οδηγών τουριστικών λεωφορείων της Κέρκυρας στην τύχη τους, ξέχωρα από τους συναδέρφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, χωρίς ούτε ένα ευρώ βοήθειας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δεν τιμά κανένα μας, πολύ δε περισσότερο, τους κυβερνώντες, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία κομπάζουν για την υποτιθέμενη ευαισθησία τους».