Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς επίδομα ανεργίας οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων - Επιστολή στο υπ. Οικονομικών

Τουριστικά λεωφορεία
28 Μαΐου 2021 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος τους ζητούν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Κέρκυρας, με επιστολή τους προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή, το παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα είναι το μόνο στην Ελλάδα, που δεν έχει καταφέρει να διευθετήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 23 οδηγοί που απασχολούνται στο νησί. 

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Όπως έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα τόσο τη διοικούσα αρχή του ΟΑΕΔ όσο και τα αρμόδια Υπουργεία στα οποία ηγείστε, συνεχίζει να συντελείται μία τεράστια αδικία εις βάρος συγκεκριμένων συναδέλφων μας, αδικία που έχει πάρει πλέον διαστάσεις ζητήματος επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν είκοσι τρεις (23) οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κέρκυρα, οι οποίοι, αν και την περασμένη τουριστική σεζόν (2020) μπήκαν σε αναστολή, δεν έχουν λάβει έκτοτε ούτε έναν μήνα επιδόματος ανεργίας, λόγω του γνωστού πια και σε εσάς γραφειοκρατικού κωλύματος που δημιουργείται από την αδυναμία έκδοσης της βεβαίωσης εποχικότητας.

Οπουδήποτε στην υπόλοιπη Ελλάδα οι συνάδελφοι οδηγοί αντιμετώπισαν το ίδιο κώλυμα, αυτό επιλύθηκε από τους κατά τόπους Ο.Α.Ε.Δ., με αποτέλεσμα να μην μείνει κανείς συνάδελφος χωρίς επίδομα ανεργίας. Δυστυχώς, το παράρτημα του Ο.Α.Ε.Δ. στην Κέρκυρα αποτελεί τη μοναδική πανελλαδικώς εξαίρεση, με τον τοπικό διευθυντή να αδυνατεί να συναινέσει στην επιδότηση των 23 συναδέλφων που παραμένουν «στον αέρα».

Χαρακτηριστικά σάς αναφέρουμε ότι ο υπογράφων Πρόεδρος του Σωματείου, μαζί με άλλους πέντε εργαζομένους του πρακτορείου TSOKAS TRAVEL, κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για να λάβουν το επίδομα ανεργίας, με την αίτηση τους να απορρίπτεται, την ίδια ακριβώς στιγμή που άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι στον ίδιο εργοδότη, με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές, έλαβαν το επίδομα επειδή κατέθεσαν την αίτησή τους σε διαφορετικά παραρτήματα του ΟΑΕΔ στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σαφώς πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο οξύμωρο, το οποίο αφενός αποτελεί μία κατάφωρη αδικία για εμάς τους 23 εργαζόμενους και αφετέρου καταδεικνύει μία αδικαιολόγητη κυβερνητική δυσλειτουργικότητα για ένα ζήτημα ελάσσονος βαρύτητας για τα αρμόδια υπουργεία και τον ΟΑΕΔ αλλά ζωτικής σημασίας για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Βάσει των παραπάνω, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε προκειμένου να διευθετηθεί χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές αυτό το πρόβλημα και να εισπράξουμε το πενιχρό αλλά απολύτως απαραίτητο πλέον για τη διαβίωσή μας επίδομα.

Ο Πρόεδρος Γ. Κατσαρός
Ο Γ. Γραμματέας Σ. Κονισπολιάτης