Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Aegean Rebreath: Δύτες καθάρισαν τον βυθό στον Ανεμόμυλο (video - pics)

AEGEAN REBREATH
22 Μαΐου 2021 / 13:07

Από το βυθό της θαλάσσιας περιοχής ανασύρθηκαν αντικείμενα, όπως λάστιχα αυτοκινήτων, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, σαπισμένα σχοινιά και παλιά δίχτυα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε καθαρισμό του βυθού στην θαλάσσια περιοχή του Ανεμόμυλου προχώρησε σήμερα το πρωί η ομάδα «Aegean Rebreath», υλοποιώντας την πρώτη δράση της για το 2021 που έρχεται σε συνεργασία με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων μετά και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.









Το έργο της πολυμελούς ομάδας της οργάνωσης συνέδραμαν Κερκυραίοι εθελοντές δύτες αλλά και χειμερινοί κολυμβητές.
 
Από το βυθό της θαλάσσιας περιοχής ανασύρθηκαν αντικείμενα, όπως λάστιχα αυτοκινήτων, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, σαπισμένα σχοινιά και παλιά δίχτυα και όπως τονίστηκε απ'όλους τα ευρήματα ήταν περιορισμένα, καθώς υπάρχει συνεχής φροντίδα από τους επισκέπτες και τους χειμερινούς κολυμβητές καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Παρούσα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ήταν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, η οποία αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του εγχειρήματος και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.



Ο εκπρόσωπος της Aegean Rebreath τόνισε ότι η Κέρκυρα είναι το τρίτο νησί, το οποίο προστίθεται στο δίκτυο των μπλε δήμων σε όλη την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η ομάδα έχει ξεκινήσει τις διερευνητικές αποστολές στο νησί για να εντοπιστεί η έκταση του ζητήματος.
Όπως είπε το κυριότερο σήμερα, πρώτη ημέρα της δράσης, ήταν να επικοινωνηθεί το έργο της ομάδας προς την τοπική κοινωνία ώστε εν συνεχεία να αναπτυχθούν περισσότερες δράσεις.
Η ομάδα της Aegean Rebreath θα βρεθεί αύριο στην Παλαιοκαστρίτσα για τον ίδιο σκοπό.

Μνημόνιο συνεργασίας

Το σύνθετο και φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, έρχεται ως συνέχεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας της Aegean Reabreath με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, το οποίο περιλαμβάνει πέραν της απορρύπανσης του βυθού, την εγκατάσταση Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων και την υλοποίηση δράσεων ολιστικού χαρακτήρα.Σημειώνεται ότι η Aegean Rebreath, μέσω των δράσεών της, φιλοδοξεί να εισάγει μια νέα κουλτούρα σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης αλλά και την ανακύκλωση ή επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Στόχος της είναι να γίνει ευρέως αντιληπτή η σημασία που έχει η προστασία των θαλασσών μας για τα οικοσυστήματα, την οικονομία και την κοινωνία.
   
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε πραγματοποιηθεί και η προπαρασκευαστική διαδικτυακή συνάντηση για την δημιουργία του πρώτου δικτύου Δήμων σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα, στο οποίο ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εντάχθηκε από τους πρώτους.