Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε το νέο προξενείο της Σουηδίας στην Κέρκυρα

Προξενείο Σουηδίας
20 Μαΐου 2021 / 15:07
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Καθήκοντα νέου επίτιμου Προξένου ανέλαβε ο δικηγόρος Κερκύρας Κωνσταντίνος Χειρδάρης με έδρα την οδό Ιωάννου Θεοτόκη αρ. 50.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 10:30 τα εγκαίνια του νέου Προξενείου της Σουηδίας για τα Ιόνια Νησιά με έδρα την Κέρκυρα παρουσία της ΑΕ της Πρέσβεως της Σουηδίας στην Ελλάδα κυρίας Charlotte Sammelin, την οποία συνόδευε ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής και υπεύθυνος για θέματα εμπορικής διπλωματίας κυρίου Pär Skånberg. Καθήκοντα νέου επίτιμου Προξένου ανέλαβε ο δικηγόρος Κερκύρας Κωνσταντίνος Χειρδάρης με έδρα την οδό Ιωάννου Θεοτόκη αρ. 50. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές του νησιού κ.κ. Στέφανος Γκίκας από τη Νέα Δημοκρατία, Αλέξανδρος Αυλωνίτης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Δημήτρης Μπιάγκης από το ΚΙΝ.ΑΛ. καθώς επίσης η Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας κ. Σπύρος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας κ. Γιώργος Καλούδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κερκύρας κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας κ. Περικλής Κατσαρός, καθώς και ο απερχόμενος Πρόξενος κ. Βασίλης Κοντός. 

Τόσο η κυρία Πρέσβης όσο και ο νέος Πρόξενος, ο οποίος ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύθηκαν, τόνισαν στις ομιλίες τους την επιθυμία και πρόθεση η νέα αυτή συνεργασία να οδηγήσει στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και του πολιτισμού, κάτι που υποστήριξαν και οι βουλευτές του τόπου υποσχόμενοι κάθε βοήθεια και αρωγή για την επίτευξη του στόχου. 

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο του προαναφερθέντος σκοπού, η κα Πρέσβης συνοδευόμενη από τον νέο Πρόξενο πραγματοποίησε συναντήσεις με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κερκύρας και Δ.Ν. κ. Μερόπη Υδραίου και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κερκύρας κ. Μπάμπη Βούλγαρη.

Από την παραμονή της στην Κέρκυρα και τις επαφές που είχε η κ. Πρέσβης με το νέο Πρόξενο και τους διάφορους φορείς αποκόμισε θετικότατες εντυπώσεις και δήλωσε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της. Αξίζει να σημειωθεί η φράση της μετά την τελετή πως είναι βέβαιη ότι η Σουηδία βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.