Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσική φοιτητική διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη, την Τετάρτη 12:00 στην Ανουντσιάτα

φοιτητικοί σύλλογοι
18 Μαΐου 2021 / 19:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πληροφορικής και ΤΞΓΜΔ καταδικάζουν τη νέα βάρβαρη επίθεση των ισραηλινών κατασταλτικών δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων που βρίσκονταν σε τέμενος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Για άλλη μια φορά, το Ισραήλ, εκτός από την κατοχή που έχει επιβάλει στο λαό της Παλαιστίνης εδώ και 70 χρόνια, βομβαρδίζει και τη γη της, σκοτώνοντας αμάχους με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και Ελλάδας, η οποία κάθε χρόνο στηρίζει τη συμμαχική δύναμη των ΗΠΑ δίνοντας εκατομμύρια ευρώ στον ανθρωποφάγο μηχανισμό της και συνάπτοντας οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ, θέτοντας τη χώρα στο στόχαστρο των διεθνών συγκρούσεων και συμφερόντων.

Οι εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μας σοκάρουν. Νεκροί πάνω από 120 άνθρωποι και παιδιά ενός λαού που αγωνίζεται για το δίκιο! Για να έχει δική του πατρίδα. Συμπαραστεκόμαστε στον παλαιστινιακό λαό και τη νεολαία που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.

Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστές ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ που στηρίζουν τη δολοφονική μηχανή του κράτους του Ισραήλ. 

Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Απαιτούμε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και της προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών, τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.