Δύο σχολεία της Κέρκυρας ορίστηκαν ως Πειραματικά - Αντιδρά ο ΣΕΠΕ

Δύο σχολεία της Κέρκυρας ορίστηκαν ως Πειραματικά - Αντιδρά ο ΣΕΠΕ

Να παρθεί πίσω η Υπουργική Απόφαση, ζητά ο Σύλλογος Εκαπιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κέρκυρας: Όχι στους αυθαίρετους ορισμούς

14
Μαΐου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 14ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο (Αθηναγόρειο) είναι τα δύο σχολεία που ορίστηκαν ως «Πειραματικά» από το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 11/5/21.
Με την Υπουργική Απόφαση 51614/Δ6 ορίστηκαν 50 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα ως πειραματικά-πρότυπα.

«Πρόκειται για πράξη αυθαίρετη αφού έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική αίτηση με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων» αντιδρά ο ΣΕΠΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εκαπιδευτικών αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι την περίοδο της πανδημίας οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας  με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή, που κήρυξαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, ματαίωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να επιβάλει την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση. 

Συνεχίζοντας την περήφανη στάση τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και εφαρμόζοντας την απόφαση του συλλόγου μας και της ΔΟΕ, οι Σύλλογοι Διδασκόντων αντιτάχθηκαν και στη νέα  προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου να επιβάλουν, με την  ίδρυση  νέων  πειραματικών και πρότυπων σχολείων,  την αξιολόγηση και την  κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών «από το παράθυρο», απορρίπτοντας την κουλτούρα της «αριστείας» και την κατάργηση των οργανικών θέσεων  των εκπαιδευτικών. 

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την απόφαση του ΥΠΑΙΘ  να ορίσει τα συγκεκριμένα  σχολεία ως πειραματικά, ως πράξη αυθαίρετη τη στιγμή μάλιστα  που ο ορισμός τους έγινε χωρίς τη θέληση και την απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων, χωρίς ενημέρωση  γονέων και εκπαιδευτικών αλλά με προκλητικές πρακτικές  «εντέλλεσθε» από τον  Διευθυντή  Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Οι συνάδελφοι και οι γονείς των μαθητών έχουν αναστατωθεί καθώς θα προκύψουν σοβαρές ανατροπές στο επίπεδο εγγραφών και φοίτησης των μαθητών στο σχολείο τους με την ανακατανομή λόγω κατάργησης γεωγραφικών ορίων, καθώς και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πλέον θα τοποθετούνται με διετή θητεία και ανάλογα με τα προσόντα τους.

Η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση που έχει ανάγκη η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα σχολεία, ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί:
• Τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων που ορίζονται ως πειραματικά να συνεδριάσουν άμεσα και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του ΥΠΑΙΘ και να απαιτήσουν την απόσυρσή της. 
• Τους Συλλόγους Γονέων αυτών των σχολείων και την Ένωση Γονέων να εκφράσουν με τη σειρά τους την αντίθεσή τους και την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.
• Τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Κέρκυρας την Τετάρτη 19/5/2021 στις 13.30
• Τη ΔΟΕ να  πάρει θέση, να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας για την απόσυρση της υπουργικής απόφασης».