Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαλαρώνει η Γερμανία τα περιοριστικά μέτρα στα σύνορα

ευρώπη
13 Μαΐου 2021 / 16:52

Η γερμανική κυβέρνηση ελάττωσε τους περιορισμούς εισόδου για τους ταξιδιώτες, επιτρέποντας σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό να εισέλθουν στη χώρα χωρίς καμία υποχρέωση απομόνωσης.

• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προγραμματίσει να δώσει στην Ιταλία 12,8 εκατομμύρια € (15,4 εκατομμύρια δολλάρια) σε κρατική ενίσχυση στην αεροπορική εταιρεία Alitalia για να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις ζημιές, που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού.

• Η Μάλτα έχει γίνει το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει εμβόλια COVID-19 σε άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω.

• Το Μαυροβούνιο χαλάρωσε τα επιδημιολογικά μέτρα COVID-19 καθώς η χώρα κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

• Το εμβόλιο AstraZeneca θα πάψει να αποτελεί μέρος του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού της Νορβηγίας, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ.

• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να διακόψουν προσωρινά τα μη απαραίτητα ταξίδια από την Ινδία για να περιορίσουν την εξάπλωση της παραλλαγής B.1.617.2, ύστερα από την καταστροφική αύξηση των περιπτώσεων στη χώρα της Νότιας Ασίας.

• Η Ρωσία κατέγραψε τις πρώτες περιπτώσεις της παραλλαγής B.1.617.2, ανέφερε η εφημερίδα Kommersant την Πέμπτη, επικαλούμενη αρχές στην περιοχή Ulyanovsk.

• Η Ινδία κατέγραψε περισσότερους από 4.000 θανάτους COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ενώ οι λοιμώξεις παρέμειναν κάτω από 400.000 για τέταρτη ημέρα. Ωστόσο, ο ιός έχει γίνει αχαλίνωτος σε αγροτικές περιοχές, όπου τα κρούσματα δεν μπορούν να αναφερθούν λόγω έλλειψης δοκιμών.

• Η Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να ακυρώσει την τρέχουσα τηλεοπτική συμφωνία της με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας κοροναϊού, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

• Η χορήγηση μιας πρώτης δόσης του εμβολίου, αλλά η καθυστέρηση μιας δεύτερης δόσης σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών θα μπορούσε να προστατεύσει ώστε να πεθάνουν λιγότεροι από την ασθένεια, αλλά μόνο εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, έδειξε μια προγνωστική μελέτη μοντελοποίησης, που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ.