Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμος για την επανεκκίνηση ο TUI με το δάχτυλο στην σκανδάλη

ευρώπη
12 Μαΐου 2021 / 18:01

Η ομάδα ταξιδιών TUI αναμένει μια ισχυρή περίοδο διακοπών το 2021 και εμμένει στο σχέδιό της να λειτουργήσει το 75% της δυναμικότητας πριν από την πανδημία. Η μεγαλύτερη ομάδα διακοπών στον κόσμο είπε ότι η αύξηση των εμβολιασμών COVID-19 σημαίνει ότι η Ευρώπη θα ξανανοίξει για ταξίδια. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί και η αβεβαιότητα έχουν μέχρι στιγμής συγκρατήσει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης.

• Το κοινοβούλιο της Γαλλίας ενέκρινε τελικά το σχέδιο του προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν για την καθιέρωση της κάρτας υγείας "COVID-19". Οι βουλευτές είχαν προηγουμένως αρνηθεί την πρόταση με το επιχείρημα ότι συνιστούσε διάκριση εναντίον εκείνων, που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί.

• Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal δήλωσε ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία.

• Τα αντισώματα εξουδετέρωσης COVID-19 παραμένουν σε ασθενείς για τουλάχιστον οκτώ μήνες μετά τη διάγνωση και μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της λοίμωξης, σύμφωνα με ιταλική μελέτη.

• Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισε να ανακάμπτει έντονα στο τέλος του πρώτου τριμήνου παρά τους περιορισμούς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

• Οι Σκωτζέζοι θα μπορούν να αγκαλιάζονται και να συναντιούνται στα σπίτια του άλλου από την προσεχή Δευτέρα, ανακοίνωσε ο πρώτος υπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon.

• Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι θα απλοποιήσει ορισμένες από τις διαδικασίες συγκρότησής του για να εστιάσει στις θεραπείες και τα εμβόλια COVID-19.

• Ο αριθμός των ασθενών στα γαλλικά νοσοκομεία με COVID-19 μειώθηκε την Τρίτη και ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξήθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

• Το ιατρικό προσωπικό εντατικής θεραπείας που εξαντλήθηκε από τη μάχη ενάντια στον ιό απήργησε σε ορισμένα γαλλικά νοσοκομεία την Τρίτη για να απαιτήσει καλύτερες αποδοχές και συνθήκες εργασίας. Η συνδικαλιστική οργάνωση της CGT δήλωσε ότι η πανδημία υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των νοσηλευτών και των κλινών εντατικής θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και βελτίωση των μισθών.

• Ο αντίκτυπος της πανδημίας έγινε όλο και πιο αισθητός στις αγορές τροφίμων σε όλη τη Γερμανία, καθώς πολλές είδαν τον αριθμό των πελατών να αυξάνεται έως και 20%, ανακοίνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση του Tafel.

• Η Ινδία δήλωσε την Τετάρτη ότι ένας αριθμός ρεκόρ πέθανε από τον κοροναϊό τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό επίσημο αριθμό θανάτων πάνω από τις 250.000.