Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Αντωνίου: Θα συρρικνωθεί η Γ΄ Εθνική τα επόμενα δύο χρόνια

ΕΠΟ
12 Μαΐου 2021 / 16:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, μετά δυο εξαιρετικές δεκαετίες, αρχής γενομένης της εποχής Σπύρου Καλογιάννη, βρέθηκε ψηλά

στο επαγγελματικό στερέωμα της χώρας. Όμως από τη φετινή σεζόν δεν έχει επαγγελματική ομάδα, με τη Γ΄ Εθνική να είναι το ταβάνι του. Μία κατηγορία που φέτος συμμετέχουν τρεις ομάδες, με πιθανότητες πάρα πολλές να είναι και οι τρεις την επόμενη χρονιά. Μια χρονιά που οι δέκα όμιλοι θα γίνουν έξι και η προοπτική θα είναι να μειωθούν ακόμη περισσότερο με στόχο μετά από δυο σεζόν να γίνουν τέσσερις. Αυτή είναι η πρόθεση της Ομοσπονδίας και ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, μίλησε γι’ αυτό στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας τα εξής:

«Η Γ' Εθνική είναι περιφερειακό πρωτάθλημα και για μένα θα πρέπει να γίνει εθνικό, για να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να βγαίνουν λιγότερες ομάδες στη Γ' Εθνική. Η προκήρυξη θα έρθει στο διοικητικό συμβούλιο από την επιτροπή διοργανώσεων και το ΔΣ της ΕΠΟ θα αποφασίσει για το μέλλον της επόμενης Γ' Εθνικής. Εκεί πιστεύω ότι θα πρέπει να επικρατήσει η λογική για να μπορούμε να φτάσουμε σε βάθος τριετίας στους τέσσερις ομίλους στη Γ Εθνική. Του χρόνου το καλοκαίρι λογικά θα πρέπει να γίνουν κάποια μπαράζ ώστε π.χ. αντί 56 ομάδες να ανεβούν στη Γ' Εθνική 28 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Θα είναι μια ευκαιρία, καθώς από ότι φαίνεται θα πάμε σε αναδιάρθρωση Super League 2 και Football League, να κάνει και η Γ' Εθνική την αναδιάρθρωση της».

Βέβαια τα λόγια και οι σχεδιασμοί στην Ελλάδα δίνουν και παίρνουν, αλλά στην πράξη πολλά λέγονται και λίγα γίνονται. Οι αναδιαρθρώσεις είναι κάθε χρόνο στην επικαιρότητα, αλλά λίγες φορές γίνονται. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης και η ΕΠΟ έκαναν λόγο για κατάργηση της Football League και συγχώνευσή της με τη Super League 2, αλλά αυτό το ξεχνάμε. Επίσης με βάση τα τελευταία γεγονότα στη Super League 2 ακούστηκε ότι ο κ. Αυγενάκης θα διακόψει το πρωτάθλημα, αλλά σε λιγότερο από 24 ώρες άλλαξαν όλα. Δυστυχώς ποτέ δεν υπήρξε ένας σοβαρός σχεδιασμός για το ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά  τόσο σε επίπεδο συλλόγων, όσο και σε αυτό των Εθνικών ομάδων, με την Ελλάδα να κατρακυλάει στην παγκόσμια λίστα.

Όσο για τις ομάδες της Κέρκυρας πρέπει από τώρα να προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους, αφού το επιτάσσουν οι αλλαγές στην κατηγορία.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια