Κεφαλονιά: Απάτες με μηνύματα για «μπλοκαρισμένες κάρτες»

Κεφαλονιά: Απάτες με μηνύματα για «μπλοκαρισμένες κάρτες»

Χρεώσεις χιλιάδων ευρώ έγιναν σε κάρτες πολιτών που έπεσαν θύματα των απατεώνων - οι υποθέσεις διερευνώνται από την αστυνομία

07
Μαΐου / 2021

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, καταγγέλθηκαν πρόσφατα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, κατά τις οποίες επιτήδειοι απέσπασαν χρηματικά ποσά με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων 

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες, καταγράφηκαν δύο ομοειδείς περιπτώσεις εξαπάτησης, στις οποίες οι πολίτες αρχικά έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο ψευδές μήνυμα ότι η κάρτα ανάληψής τους είναι μπλοκαρισμένη.

Για την επίλυση του προβλήματος υποδεικνύονταν η είσοδος σε ιστότοπο, από όπου οι επιτήδειοι «αλίευσαν» τους προσωπικούς κωδικούς ηλεκτρονικών συναλλαγών και εν συνεχεία τους χρησιμοποίησαν σε συναλλαγές, αποσπώντας από τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών τα χρηματικά ποσά των 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων συμβουλεύει:
• Να είστε καχύποπτοι όταν σας ζητούν μέσω μεμονωμένων e-mail προσωπικές πληροφορίες.
• Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων.
• Πληκτρολογήστε στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και μη μπαίνετε σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων (links).
Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr).