Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

500.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για το οδικό δίκτυο του Κεντρικού Δήμου Κέρκυρας

Οδικό δίκτυο
06 Μαΐου 2021 / 16:29

Υδραίου: «Το ποσό αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε βασικές ανάγκες βελτίωσης, αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γι’ αυτό».

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας). Με 500.000 ευρώ χρηματοδοτεί τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων το Υπουργείο Υποδομών για έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της γι΄αυτό εκφράζει η Δήμαρχος Μ. Υδραίου.

Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση του οδικού δικτύου χρήζει πολλών και μεγάλων παρεμβάσεων και για το σκοπό αυτό η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε επίσκεψή της στο Υπουργείο είχε χαρακτηρίσει άμεση την ανάγκη αποκατάστασης και συντήρησής του προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Στο αίτημα της Δημάρχου, η ανταπόκριση ήταν θετική και άμεση από πλευράς Υπουργείου το οποίο με την από 28 Απριλίου απόφασή του Γενικού Γραμματέα κ. Καραγιάννη, ενέκρινε την ένταξή του ποσού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο Δήμος χρηματοδοτείται απευθείας με το ποσό των 500.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Μ. Υδραίου, το ποσό αυτό θα επιτρέψει την πραγματοποίηση έργων αναγκαίων για την αποκατάσταση σημαντικών φθορών στο οδικό δίκτυο του Δήμου, έργα τα οποία έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται.

Η κ. Υδραίου δηλώνει «οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τον κ. Γενικό Γραμματέα κ. Καραγιάννη για την θετική ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας. Δεν σταματάμε να διεκδικούμε καθώς οι φθορές σε όλους σχεδόν τους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς μας είναι πολλές. Ορισμένες εξ αυτών έχουν προκληθεί και λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Ωστόσο, το ποσό αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε βασικές ανάγκες βελτίωσης, αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γι’ αυτό».