Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα στους ασφαλείς προορισμούς, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Ασφαλείς προορισμοί
05 Μαΐου 2021 / 12:44

Τα ελληνικά νησιά της Κέρκυρας, της Ρόδου, της Κω, της Ζακύνθου και της Κρήτης καθώς και Πορτογαλία και τα Κανάρια Νησιά,

είναι από τους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς για ταξίδια από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως μεταδίδει η Telegraph, την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε άρση των ταξιδιωτικών οδηγιών για τα μη απαραίτητα ταξίδια σε Πορτογαλία (εξαιρεί τις Αζόρες), Μάλτα και στα ελληνικά νησιά της Ρόδου, της Κω, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Κρήτης. Έχει επίσης κηρύξει ασφαλή τα Κανάρια Νησιά και το Ισραήλ.



Εξακολουθούν να ισχύουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες κατά των ταξιδίων σε ηπειρωτική Ελλάδα και Ισπανία. Η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να άρει την απαγόρευση ταξιδίων σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού στις 17 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή θα παρουσιάσει την «πράσινη λίστα» με τις χώρες που μπορούν να επισκέπτονται οι κάτοικοι Βρετανίας χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα στην επιστροφή.

Η λίστα καταρτίζεται με βάση χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και κρούσματα Covid-19 που κινούνται χαμηλά και εκτιμάται ότι θα έχει λιγότερους από 10 προορισμούς.

Με πληροφορίες από Telegraph.co.uk