Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αι γενεαί πάσαι» από Κερκυραίους χορωδούς (video)

Αι γεννεαί πάσαι
29 Απριλίου 2021 / 15:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον χαρακτηριστικό πένθιμο ύμνο της Μεγάλης Εβδομάδας «Αι γενεαί πάσαι» στέλνει τις ευχές της για το Πάσχα η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου.

Συμμετέχουν:

Χρυσούλα Τόμπρου.
Όλγα Κουτσούκαλη.
Ιωάννα Βλάχου.
Άρτεμις Πουλημένου.
Παντελής Κοντός.
Φώτης Αργυρός.
Ενορχήστρωση - Παραγωγή: Νίκος Βλάχος.
Οργάνωση: Όλγα Κουτσούκαλη




Το μήνυμα της αντιδημάρχου

Φίλες και φίλοι,
Η Κέρκυρα, αυτές τις ανοιξιάτικες ημέρες ανθίζει. Γεμίζει χρώματα και αρώματα και προετοιμάζεται να γιορτάσει, λίγο διαφορετικά φέτος λόγω συνθηκών,  το εμβληματικό κερκυραϊκό Πάσχα.

Οι απαγορευτικοί περιορισμοί του Covid-19, μπορεί να μην επιτρέπουν την πραγματοποίηση λιτανειών και λατρευτικών τελετών  που αποτελούν αναπόσπαστο  στοιχείο της πολιτισμικής μας ταυτότητας, αλλά δεν μπορούν να περιορίσουν τη θετική ενέργεια της ανοιξιάτικης φύσης, το  βάρος της παράδοσης και τη δύναμη της Ορθοδοξίας.  

Το κερκυραϊκό Πάσχα χαρακτηρίζεται κυρίως από τη βιωματική σχέση των Κερκυραίων με τη μακραίωνη παράδοση και την αίσθηση της συνέχειας. Η σχέση και συμπεριφορά αυτή, όπως αντιλαμβάνεστε,  είναι αδιάκοπη και δύσκολα αναχαιτίζεται  από περιοριστικούς όρους και κανόνες!

Γι ‘αυτό κι εμείς, μια μικρή ομάδα Κερκυραίων που αγαπάμε τη χορωδιακή μουσική και τιμάμε τις θρησκευτικές παραδόσεις του τόπου μας, φτιάξαμε ένα μικρό βίντεο στο youtube με τον πένθιμο ύμνο της Μεγάλης Εβδομάδας «Αι γενεαί πάσαι» για να σας ευχηθούμε Καλό Πάσχα!

Χρόνια Πολλά με υγεία και αισιόδοξη διάθεση!

Χρυσούλα Τόμπρου
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων