Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποικίλουν οι αποφάσεις της σχετικής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

ευρώπη
21 Απριλίου 2021 / 17:00

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας είπε ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως από τον ιό από όσοι έχουν μολυνθεί.

- Εγκρίθηκε από την @Bundestag το «φρένο έκτακτης ανάγκης», το οποίο προβλέπει αυτόματη επιβολή μέτρων περιορισμού όπου ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών.

- Η κυβέρνηση της Ισλανδίας πρόκειται να επιβάλλει αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους σε μια προσπάθεια χαλάρωσης των εσωτερικών περιορισμών. Οι αλλαγές, οι οποίες θα ισχύσουν από τις 22 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου, θα σημάνουν ότι οι επισκέπτες που προέρχονται από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα.
 
- Η Ισπανία απέρριψε μια πρόταση για διεύρυνση του χρόνου μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίου, μια ιδέα για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού της χώρας.
 
- Η Ολλανδία θα συνεχίσει τη χρήση του εμβολίου Johnson & Johnson, μετά από την ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής της Ευρώπης (ΕΜΑ) για τα φάρμακα, την Τρίτη.
 
- Το πιθανό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη γαλλο-αυστριακή εταιρεία Valneva αναμένεται να ξεκινήσει τις μεγάλης κλίμακας κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 αυτόν τον μήνα, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι θα "αποδυναμώσει τις διαπραγματευτικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή" αφού δεν σημειώθηκε σ' αυτές σημαντική πρόοδος. "
 
- Η υγειονομική Αρχή της Δανίας αναμένει να ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με το αν θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο Johnson & Johnson, την επόμενη εβδομάδα, εν αναμονή περαιτέρω διερεύνησης σχετικά με τον μικρό αριθμό αναφερόμενων θρόμβων αίματος.
 
- Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας είπε ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως από τον ιό από όσοι έχουν μολυνθεί. "Έχουμε φτάσει σε ένα νέο ορόσημο. Ας συνεχίσουμε να συνεχίζουμε σταθερά με το στόχο μας: ανοσοποίηση του 70% του πληθυσμού πριν τελειώσει το καλοκαίρι", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez.
 
- Η Φινλανδία δήλωσε ότι θα μπορούσε να αρχίσει την άρση των περιορισμών από την επόμενη εβδομάδα καθώς τα ποσοστά μόλυνσης συνεχίζουν να μειώνονται. Ωστόσο, τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για τους τουρίστες για τουλάχιστον τους επόμενους μήνες, δήλωσε η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν.
 
- Οι εσωτερικοί περιορισμοί ταξιδιών στη Γαλλία θα λήξουν στις 3 Μαΐου καθώς η χώρα φαίνεται να χαλαρώνει περαιτέρω τους εθνικούς περιορισμούς, επιβεβαίωσε κυβερνητική πηγή.