Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημιουργία «Βιβλιοθήκης της Φύσης» από τους Μανιταρόφιλους Κέρκυρας και τον Πολιτιστικό Σινιών

Βιβλιοθήκη
21 Απριλίου 2021 / 10:53

Η συλλογή θα δωρηθεί στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, η οποία θα καταστήσει την συλλογή προσιτή στους κατοίκους του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών αναλαμβάνουν μία προσπάθεια δημιουργίας συλλογής βιβλίων με την ονομασία «Βιβλιοθήκη της Φύσης», η οποία θα αποτελείται από επιλεγμένα βιβλία της εγχώριας και της διεθνούς βιβλιογραφίας σχετικά με την αναγνώριση των μανιταριών, τη συλλογή και επεξεργασία τους, το ρόλο τους στα διάφορα οικοσυστήματα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Εκτός από τα βιβλία που αφορούν τα μανιτάρια, η συλλογή έχει στόχο να αναπτυχθεί σταδιακά σε θέματα που αφορούν την φύση γενικότερα (οδηγοί αναγνώρισης άγριας ζωής, βοτανοθεραπεία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, επιβίωση στη φύση κλπ.). Ο συνολικός αριθμός των βιβλίων μετά την ολοκλήρωση της συλλογής υπολογίζεται στους διακόσιους (200) τόμους.

Η συλλογή θα δωρηθεί στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας (φορέα με εκατονταετή συνεχή λειτουργία και με αποστολή την παροχή πρόσβασης στη γνώση των πολιτών της Κέρκυρας), η οποία θα καταστήσει την συλλογή προσιτή στους κατοίκους του νησιού εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης ή και με δανεισμό, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Οι δύο Σύλλογοι θα συνεργαστούν με την Βιβλιοθήκη για την περαιτέρω προβολή και αξιοποίηση της συλλογής μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαλέξεις και άλλες δράσεις.

Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει στην συγκέντρωση των βιβλίων της «Βιβλιοθήκης της Φύσης» μπορεί να επικοινωνήσει με την κυρία Ελένη Χριστοφοράτου, γραμματέα του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Κέρκυρας στο τηλέφωνο 6971743057 ή να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Η κυρία Χριστοφοράτου θα υποδείξει στον ενδιαφερόμενο, ένα από τα βιβλία της βιβλιογραφίας που έχει καταρτιστεί. Το κόστος του βιβλίου θα είναι ανάλογο του ποσού, που ο δωρητής επιθυμεί να διαθέσει.

Κάθε δωρητής θα λαμβάνει Ευχαριστήρια Επιστολή/Απόδειξη Παραλαβής με αρ. πρωτοκόλλου του Συλλόγου Μανιταρόφιλων και το βιβλίο θα καταγράφεται στο Βιβλίο Δωρεάς, από όπου θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την πορεία του μέχρι την παράδοση στην Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Τα βιβλία θα αναρτώνται στην σελίδα μαζί με μία σύντομη περιγραφή του περιεχομένου τους και το όνομα του δωρητή, αν ο ίδιος το επιθυμεί. Σκοπός είναι η εξοικείωση του κοινού με τα βιβλία που θα μπορεί να αναζητήσει στον κατάλογο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και η συλλογή καταστεί προσιτή στο κοινό.

Οι σύλλογοι σημειώνουν: «Ευελπιστούμε στη συνεισφορά όλων, προκειμένου να δημιουργηθεί η συλλογή που θα αποτελέσει την υποδομή για μελλοντικές αξιόλογες δράσεις των τριών φορέων».

Για τα Δ.Σ των δύο Συλλόγων
Ιωάννης Χυτήρης ( Πρόεδρος Συλλόγου Μανιταρόφιλων Κέρκυρας )
Ιωάννης Γαρνέλης (Πρόεδρος Μορφωτικού -Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών )