Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Χρύσανθος Σαρλής για την απώλεια του Άγγελου Γιαννακόπουλου

Άγγελος Γιαννακόπουλος
20 Απριλίου 2021 / 09:41

«Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή. Τιμή για τον Καπετάνιο Γιαννακόπουλο και περηφάνεια για την οικογένεια, τους γιους του και την Κέρκυρα».

Για την απώλεια του Άγγελου Γιαννακόπουλου, ο πρώην Δήμαρχος Χρύσανθος Σαρλής σημειώνει:

«O Άγγελος Γιαννακόπουλος, ο Καπετάνιος που με το δημοτικό καΐκι «Άγιος Στέφανος στις δεκαετίες 1990, 2000, στα χρόνια που το Βίδο και οι εγκαταστάσεις του ήταν κατ' εξοχήν αφιερωμένες στη λαϊκή αναψυχή, μετέφερε σ’ αυτό, πολλές δεκάδες χιλιάδες Κερκυραίων  και άλλων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, εργαζόμενος αυτός και το πλήρωμα του σκάφους νυχθημερόν ακατάπαυστα, έχοντας με τα συνεχή δρομολόγια που πραγματοποιούσε, «γεφυρώσει» τη νησίδα Βίδο με το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, έφυγε αυτόν τον Απρίλιο, για το μεγάλο ταξίδι, σε  ηλικία 76 ετών.

Το άγγελμα της εκδημίας του προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση και θλίψη στους φίλους του και τους συντοπίτες του, τους συναγωνιστές και τους συνεργάτες του   και σε όλους τους Κερκυραίους που τον γνώρισαν.

Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, υπήρξε γνήσιος Κερκυραίος, λαϊκός άνθρωπος, αγωνιστής της ζωής, καλός οικογενειάρχης, αληθινός δημοκράτης, σοσιαλιστής με βαθειά πολιτική συνείδηση και λειτουργία, με πολυσύνθετη κοινωνική δράση, ντόμπρος, ακέραιος, ανιδιοτελής, ασυμβίβαστος, μαχητικός, εμβληματική προσωπικότητα.

Προερχόμενος από το προάστιο Κοντόκαλι, υπήρξε από τα πρώτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι έδωσε το παρόν στους πολιτικούς αγώνες του κινήματος για μια Ελλάδα δημοκρατική, σοσιαλιστική, με κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινο πρόσωπο.
Έμεινε μέχρι το τέλος σταθερός και αταλάντευτος στις πολιτικές πεποιθήσεις του και στα ιδεολογικά του πιστεύω, επιδεικνύοντας απαράμιλλη προσωπική ανιδιοτέλεια, αντίπαλος κάθε φατριασμού και ευνοιοκρατίας.

Υπέρμαχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και του αποφασιστικού ρόλου της, στη διεύρυνση της δημοκρατίας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας, συμμετείχε στην πρωτοπορία σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του Κερκυραϊκού Λαού, τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κερκυραίων την περίοδο 1982-1986 με την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Κούρκουλου και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα για την προβολή και επίλυση των τοπικών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων και αυτών της περιοχής Κοντόκαλι– Γουβιών.
Μέχρι το τέλος της ζωής του, διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του και τις προσπάθειές του για τα προβλήματα, ιδιαίτερα της περιοχής από την οποία προήρχετο.

Εκ των ιδρυτών του Α.Ο Κοντόκαλι, διετέλεσε Πρόεδρός του και υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση επί  πολλά χρόνια τον Κερκυραϊκό αθλητισμό.

Η απώλειά του, αφήνει φτωχότερη την Κέρκυρα, σε όλους τους χώρους που ο Άγγελος Γιαννακόπουλος ανέπτυξε την πλούσια κοινωνική, αθλητική, αυτοδιοικητική και πολιτική δράση του.

Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή. Τιμή για τον Καπετάνιο Γιαννακόπουλο και περηφάνεια για την οικογένεια, τους γιους του και την Κέρκυρα».

Κέρκυρα, 20 Απριλίου 2021

Χρύσανθος Σαρλής
πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων