Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα που αρνείται το self test για το παιδί της

Θεσσαλονίκη
15 Απριλίου 2021 / 16:53

Η μητέρα του μαθητή που δεν πήγε αρνητικό self test στο σχολείο συνελήφθη επειδή είχε αναρτημένο "εμπρηστικό" κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συνελήφθη η μητέρα που υπέβαλε μήνυση κατά των εκπαιδευτικών επειδή ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test.

Αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες, το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας επειδή είχε αναρτημένο "εμπρηστικό” κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook.

Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Π. Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου σήμερα το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test.