Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τον άδικο χαμό της νεαρής Κορίνας

Τροχαίο
13 Απριλίου 2021 / 18:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δήλωσή του ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, αναφέρθηκε στον άδικο χαμό της νεαρής Κορίνας

Στη δήλωη αναφέρεται: Ο άδικος χαμός της νεαρής Κορίνας Λαβράνου έχει βυθίσει στη θλίψη του πένθους το νησί μας, ολόκληρη την Κέρκυρα. Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Γαύδο φανέρωσε ξανά, πόσο εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση είναι για τα νησιά μας η παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας.  Ειδικά για τα σοβαρά περιστατικά που η ζωή χωρίζεται από το θάνατο, από μια λεπτή κλωστή.
 
Οι πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης των Χανίων και γενικά, της Κρήτης εξηγούν γιατί τα ακριτικά μας νησιά οφείλεται να είναι στον πυρήνα της δημόσιας πολιτικής για την υγεία. Για να μην μένουμε στο μοιραίο της εκάστοτε υπόθεσης και για μην θρηνούμε άδικα ανθρώπινες ζωές, πόσο μάλλον νέων ανθρώπων. Μπορούσε λοιπόν να γίνει κάτι παραπάνω και δεν έγινε; Κι αν δεν έγινε ποια είναι η επίσημη εξήγηση της Πολιτείας; Οι αρχές πρέπει να απαντήσουν στο βασανιστικό ερώτημα αν η βοήθεια προς το αδικοχαμένο κορίτσι άργησε να προσφερθεί. 
 
Αν δεν αλλάξει κάτι γρήγορα στην ιατρική φροντίδα και την υγειονομική υποδομή αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στις νησιωτικές μας περιοχές, τότε δεν θα έχουμε κάνει τίποτα ουσιαστικό προκειμένου να μπορεί, η λαϊκή ευχή «αυτό να είναι το τελευταίο δυσάρεστο συμβάν» να πιάνει τόπο. Από την πλευρά μου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.
 
Αποτελεί  υποχρέωση  μας να  πάρουμε απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα αν η βοήθεια προς το άτυχο κορίτσι προσφέρθηκε άμεσα, όπως οφείλει η πολιτεία μας.