Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαρύ το πένθος από τον θάνατο του Δημήτρη Ρίζου, ιδρυτικού μέλους του ΣΗΠΕ

σηπε
11 Απριλίου 2021 / 15:23

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), τον οποίον υπηρέτησε και από το διοικητικό συμβούλιο. Πνεύμα δημιουργικό και ανήσυχο αποτέλεσε συχνά πηγή έμπνευσης για τον χειρισμό των ζητημάτων του Τύπου.

ΑΘΗΝΑ. Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε η είδηση του αδόκητου θανάτου του φίλου εκδότη του Λαμιακού Τύπου. Ο Δημήτρης Ρίζος (66) πέθανε το πρωί της Κυριακής σε νοσοκομείο της Αθήνας από επιπλοκές ύστερα από χειρουργείο, που έκανε πριν μερικές μέρες.

 
Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη (φωτο) του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), τον οποίον υπηρέτησε και από το διοικητικό συμβούλιο. Πνεύμα δημιουργικό και ανήσυχο αποτέλεσε συχνά πηγή έμπνευσης για τον χειρισμό των ζητημάτων του Τύπου. Έβαλε την σφραγίδα του ανεξίτηλα στις εξελίξεις στον χώρο τα πολλά τελευταία χρόνια.
 
Μαζί με τον αδελφό του Σπύρο από το 1977 ίδρυσαν την  επιχείρηση, "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ" Α.Ε., που  δραστηριοποιείται στο χώρο των γραφικών τεχνών. Ξεκινώντας από ένα κλασικό τυπογραφείο, κατάφεραν να οργανώσουν και να λειτουργούν σήμερα  μια ημερήσια περιφερειακή εφημερίδα με δικό της τυπογραφείο και μια πλήρως οργανωμένη εκτυπωτική μονάδα στην εδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 
Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα (12/4) στις 12 από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Αμπλιανη Λαμίας. Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο COVID-19. Η οικογένεια του Δημήτρη επιθυμεί αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας και στα Ιδρύματα της Μητροπόλεως Φθιώτιδας.
 
Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΗΠΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στον αδελφό του και συνεκδότη του Λαμιακού Τύπου, φίλο Σπύρο Ρίζο, στους οικείους του, τους ανθρώπους της εφημερίδας και της εκδοτικής επιχείρησης.