Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Δημητρίου: Οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων

ΕΠΟ
09 Απριλίου 2021 / 16:30

ΑΘΗΝΑ. Το βράδυ της Πέμπτης το ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ φιλοξένησε τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ Π. Δημητρίου

ο οποίος μίλησε για τα τοπικά πρωταθλήματα και είπε το αυτονόητο, ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν, ότι οι αγώνες που έγιναν είναι ως μη γενόμενοι και την επόμενη σεζόν οι ομάδες θα αγωνιστούν στις κατηγορίες που ήταν φέτος. Έτσι η προσπάθεια να αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι για την τύχη τους, που έκανε η ΕΠΟ και τους ζήτησε να αποφανθούν με έγγραφο της, δεν θα επηρεάσει. Άλλωστε όπως τόνισε ο Π. Δημητρίου σε συνεδρίαση το Σάββατο 10/4 η ΕΠΟ θα πάρει και τυπικά την οριστική απόφαση. Βέβαια για τις Ακαδημίες μπορεί να παίξουν Μάη και Ιούνιο, αλλά και αυτό θα πρέπει να παρθεί  άδεια και είναι στην αναμονή.

Οι δηλώσεις του Π. Δημητρίου: «Τα τοπικά Πρωταθλήματα βρίσκονται σε αναστολή σχεδόν πεντέμισι μήνες, με τα ερασιτεχνικά σωματεία να απέχουν από κάθε δραστηριότητα. Πλέον, δεν βγαίνει το πρόγραμμα για να γίνουν οι αγώνες, δεδομένου ότι οι ομάδες χρειάζονται κι ένα μήνα προετοιμασία και δεν γίνεται να παίζουν τον Ιούνιο. Γι' αυτό και το Σάββατο θα συνεδριάσουμε στην ΕΠΟ, για να αποφασίσουμε την οριστική διακοπή των φετινών διοργανώσεων των Ενώσεων, αφού οι λοιμωξιολόγοι καθυστερούν να προβούν σε ανακοινώσεις αναφορικά με το τοπικό ποδόσφαιρο.

Τα παιχνίδια που έγιναν φέτος, στο ξεκίνημα της περιόδου, θα ακυρωθούν και θα θεωρηθούν ως μη γενόμενα. Του χρόνου, τα Πρωταθλήματα και το Κύπελλο των ΕΠΣ θα διεξαχθούν από την αρχή, με την ίδια ακριβώς σύνθεση. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να γίνει .Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως Ομοσπονδία, είναι να ζητήσουμε από την Γ.Γ.Α να ξαναρχίσουν προπονήσεις οι Ακαδημίες για τον Μάιο και τον Ιούνιο».