Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαχωρίζει τη θέση του ο Νεράντζης για τα «καραγκιοζιλίκια»

Σπύρος Νεράντζης
08 Απριλίου 2021 / 12:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η έκφραση "καραγκιοζιλίκια" που χρησιμοποίησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης για τη συνεργασία του δήμου με τους εθελοντές,

στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τη νέα πλατφόρμα ανακύκλωσης.

Πολίτες που δραστηριοποιούνται εθελοντικά με την ανακύκλωση σε διάφορες Πράσινες Γωνιές του νησιού αποδοκίμασαν έντονα την έκφραση του αντιδημάρχου, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου για τον Εθελοντισμό Σπύρος Νεράντζης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται την άποψη, αλλά αντιθέτως εκτιμά και στηρίζει το έργο των εθελοντών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Νεράντζη:
Με έκπληξη ακούσαμε στη συνέντευξη τύπου για την νέα πλατφόρμα Ανακύκλωσης, τον χαρακτηρισμό από την Δημοτική Αρχή, για την συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες των εθελοντών συμπολιτών μας  σε θέματα που αφορούν την Ανακύκλωση και το Περιβάλλον, ως «καραγκιοζιλίκια».

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα, στο ότι ο εθελοντισμός δεν υποκαθιστά τις υποχρεώσεις του κράτους ή την αμειβόμενη εργασία αλλά την επικουρεί, είναι άλλωστε η βασική αρχή του εθελοντισμού και η οποία αποτυπώνεται στη σελίδα του Δήμου μας.

Το τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου μας, στοχεύει στον :
- Συντονισμό και Στήριξη των φορέων, σωματείων, συλλόγων, άτυπων ομάδων
- Προώθηση του εθελοντισμού, ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος μέσω της στρατηγικής προσέλκυσης νέων εθελοντών και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών

Πάντα βέβαια με την συνεργασία και την ευχέρεια των Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Οι εθελοντές ποτέ δεν απαίτησαν ούτε να ηγούνται ούτε να τρέχουμε πίσω από τα θέλω τους, τα οποία αξίζει να σημειώσουμε, ότι είναι πάντα προς όφελος των συμπολιτών μας και του τόπου μας, αλλά ζήτησαν την υποστήριξη μας στο μέτρο του δυνατού και έως ότου είναι έτοιμος ο Δήμος μας να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Διαφωνούμε όμως και θεωρούμε ότι ήταν ατυχής ο χαρακτηρισμός των εθελοντών συμπολιτών μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση και στο περιβάλλον, ως «καραγκιοζιλίκια»! Η προσπάθεια τους και η συμπεριφορά τους, επιβάλλει το αντίθετο.

Μας ανησυχεί το γεγονός, μήπως μετά τους εθελοντές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με την  ανακύκλωση και το περιβάλλον, πάρουν σειρά για να μπουν στο κάδρο των χαρακτηρισμών «καραγκιοζιλίκια» και οι εθελοντές των άλλων πεδίων δράσεων, όπως : Ερυθρού Σταυρού, Προσκόπων, Οδηγών, Αιμοδοτών, Πολιτικής Προστασίας, Χριστουγεννιάτικου χωριού, Τοπικών Συμβουλίων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων, κλπ. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία, τις άτυπες συλλογικότητες και τους μεμονωμένους εθελοντές για όλα αυτά που προσφέρουν στον τόπο μας, στην κοινωνία και στους συμπολίτες μας.  

Επίσης είμαστε χαρούμενοι που εν μέσω πανδημίας, το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου μας, είχε την τιμή να συνεργαστεί με πλήθος εθελοντικών ομάδων και εθελοντών σε πολύ σημαντικές δράσεις, όπως: Στην κατασκευή και χορηγία 3500 μασκών όταν δεν υπήρχαν στην αγορά, στην επισκευή της παιδικής χαράς στην Σπηλιά, στα Γενικά αρχεία του κράτους, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, στην σκάλα του Δημάρχου, στη δράση του «Κάνε μια ευχή» και σε παρεμβάσεις στη νησίδα Βίδο.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους, ότι παραμένοντας σταθεροί στον κώδικα αρχών και αξιών του εθελοντισμού, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε συνεργασίες και να στηρίζουμε την κάθε προσπάθεια όλων, σύμφωνα με τις αρχές του εθελοντισμού όπως αποτυπώνονται άλλωστε  και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.


Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Σπυρίδων Νεράντζης   κιν.6936691321