Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΠΣ Όλυμπος: Συνάντηση με τη Ρόδη Κράτσα στην Περιφέρεια

Τοπικά πρωταθλήματα
07 Απριλίου 2021 / 16:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Τρίτης 6/4 αντιπροσωπεία του Ολύμπου, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων,

 Ρόδη Κράτσα. Την ομάδα του Ιστορικού εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Δ. Σφήκας, ο αντιπρόεδρος Φ. Βλαχόπουλος και ο τέως πρόεδρος της ομάδας Σπ. Πίκουλας.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία και του Ι. Αρμενιάκου ο οποίος είναι εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού.

Ο πρόεδρος του Ολύμπου Δ. Σφήκας, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της ομάδας, την απόκτηση ιδιόκτητου γηπέδου, τη μεγάλη προσφορά 87 χρόνων της ομάδας στον κερκυραϊκό ερασιτεχνικό αθλητισμό, αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις και τη βοήθεια από την Πολιτεία και τον Δήμο σε διάφορα έργα που έχουν γίνει. Είναι αδύνατον η ομάδα να μπορέσει να τα υλοποιήσει, τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στην κατασκευή κτηρίου, με αξιοπρεπή γραφεία (έγινε επί νομαρχίας Στέφανου Πουλημένου), με ιατρείο το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο, έχοντας ακόμη και απιδινωτή, αλλά και την πρόσφατη αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή.

Στάθηκε στην τεράστια προσπάθεια της διοίκησης για να εκσυγχρονίσει το γήπεδο τα τελευταία τρία χρόνια, με ανακατασκευή ήδη του 70% των αποδυτηρίων. Κάλεσε την κα Κράτσα να επισκεφτεί το γήπεδο να δει όλα όσα γίνονται, ενώ στάθηκε σε δυο έργα που είναι άμεσα απαραίτητα και αδυνατεί ο σύλλογος να καλύψει οικονομικά, το σκέπαστρο και την περίφραξη.

Η κα Κράτσα έδειξε ενημερωμένη, άκουσε με μεγάλη προσοχή τα όσα ειπώθηκαν και από τους  Βλαχόπουλο και Πίκουλα και μίλησε για το ενδιαφέρον της Π.Ι.Ν. για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ανέφερε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για πολλές δράσεις και δραστηριότητας, ανάμεσά τους και έργα σε γήπεδα, όπως η αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Κοντοκαλιού. Έδειξε μεγάλη κατανόηση για όλα όσα ειπώθηκαν και αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί το γήπεδο του Ολύμπου, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις.

Είχε ενημερωθεί ότι ο Όλυμπος έχει ακαδημίες, θυγατρική ομάδα τη Θύελλα στην οποία αγωνίζονται παιδιά 15-17 ετών, ότι υπάρχει ομάδα παλαιμάχων, αλλά και ότι τη σεζόν που διανύουμε, μετά την αλλαγή χλοοτάπητα, το γήπεδο εκτός από Όλυμπο, Θύελλα, Ακαδημία και Παλαιμάχους το χρησιμοποιούν για έδρα ο Νέος 2017, οι Μπενίτσες, ο ΑΟ Συναράδων και ο Μ. Αλέξανδρος. 
Υπήρξε ένας ειλικρινής διάλογος, με την κα Κράτσα να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και η δέσμευσή της ότι θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις το δείχνει.

Πέραν αυτού πρέπει να σταθούμε και στη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα που έχει να κάνει για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, το οποίο είναι για όλα τα νησιά. Η πανδημία έχει «φρενάρει» πολλές δράσεις, αλλά υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα από την ΠΙΝ να τις υλοποιήσει.