Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
07 Απριλίου 2021 / 14:22

Το μήνυμα του Δημήτρη Καλούδη προς την ιατρική κοινότητα της Κέρκυρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Από καρδιάς και με μεγάλο σεβασμό σας χαιρετίζω, με αφορμή την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και γιορτή όλων όσων απασχολούνται στον τομέα της υγείας.

Δυστυχώς στη δύσκολη αυτή συγκυρία του χρόνου που πέρασε, κάποιοι από εμάς έχασαν κάποιο γνωστό, φίλο ή συνάδελφο από την άνιση μάχη με τη βαριά ασθένεια του covid-19. Στο μαύρο κατάλογο των θυμάτων είναι γραμμένα τα ονόματα των συναδέλφων ιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι μέχρι την τελευταία στιγμή με πείσμα και αξιοπρέπεια εκτέλεσαν το χρέος τους, αλλά έχασαν τη μάχη για την ίδια τους τη ζωή. Βαθιά υπόκλιση μπροστά στην ανιδιοτέλεια, τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά, που όλοι οι ιατροί και οι απασχολούμενοι στο χώρο της υγείας κουβαλάμε στην καρδιά μας.

Αγαπητοί φίλοι,
Και αυτή τη χρονιά, οι ματιές όλης της ελληνικής κοινωνίας , γεμάτες ελπίδα, εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη, είναι στραμμένες σε εμάς. Και παρόλο που σπάνια αφήνουμε το πόστο μας και τα πρόσωπά μας είναι σημαδεμένα από τις μάσκες και τα γυαλιά προστασίας, νιώθουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη και αναγνώριση των ασθενών μας και όλης της κοινωνίας. Μάθαμε δε ότι μόνο με συστράτευση μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, γιατί οι προκλήσεις μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο αλληλέγγυους και πιο υπεύθυνους.

Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και κουράγιο. Εύχομαι δε σε σας και τις οικογένειές σας ηρεμία και ευτυχία, γιατί το αξίζετε και γιατί είστε αυτοί που κουβαλάτε τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη ζωή των συνανθρώπων μας. Είστε αυτοί με το πιο ευλογημένο επάγγελμα, αυτό που ξυπνάει στις ψυχές των ανθρώπων εμπιστοσύνη, φροντίζει για το μεγαλύτερα αγαθό: τη ζωή και προσφέρει ελπίδα.

Χρόνια Πολλά!



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 Δημήτριος Καλούδης