Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετικός για τις ακαδημίες ο Αυγενάκης, δύσκολα τα τοπικά

ΕΠΟ
06 Απριλίου 2021 / 16:46

ΑΘΗΝΑ. Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πήρε μέρος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5/4

με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ενώ έκανε λόγο για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Υπήρχαν και υπάρχουν φωνές για άνοιγμα των ακαδημιών, αφού σε αυτές μετέχουν χιλιάδες παιδιά Δημοτικών Σχολείων, ο εγκλεισμός των οποίων δεν τα βοηθάει καθόλου.

Ο Λ. Αυγενάκης πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ του ανοίγματος των ακαδημιών ποδοσφαίρου για το οποίο δεσμεύτηκε ότι υπάρχουν καθοριστικές ενέργειες από μέρος του έως την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα το παλέψει με κάθε τρόπο και είπε ευθέως ότι λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που ζούμε ακόμα και η Αθλητική αρχή βρίσκεται κάτω από τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων οι οποίες «καλώς ή κακώς», καθορίζουν τα πάντα.

Όμως για την επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, δεν ήταν το ίδιο θετικός και άφησε ερωτηματικά για τις δυσκολίες που υπάρχουν. Πέραν όμως των δυσκολιών λόγω της πανδημίας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρασε μια εβδομάδα του Απριλίου και οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν, γιατί και αύριο να ανάψει το πράσινο φως, μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν επίσημοοι αγώνες, κάτι που μάλλον είναι ανέφικτο.