Οι νέοι κανόνες διεξαγωγής της Γ΄ Εθνικής

Οι νέοι κανόνες διεξαγωγής της Γ΄ Εθνικής

ΑΘΗΝΑ. Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ τη Δευτέρα 5/4, εγκρίθηκε η νέα τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

06
Απριλίου / 2021

Εν μέρει είχαν γνωστοποιηθεί οι αλλαγές, όπως η έναρξη στις 11/4, συνέχιση του πρωταθλήματος από την αγωνιστική που διεκόπη, ολοκλήρωση όνο με τους εναπομείναντες αγώνες του πρώτου γύρου καθώς και ο τρόπος ανόδου και υποβιβασμού.
Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι πως η κατηγορία θα «συρρικνωθεί», αφού δεν θα ανέβουν ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα και με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο ανταγωνιστική. Αποφάσεις για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων δεν υπάρχουν, πλέον φαίνεται δύσκολο να ολοκληρωθούν.
 
Οι νέοι κανόνες διεξαγωγής του πρωταθλήματος
 
Λόγω της μακράς διακοπής του πρωταθλήματος και με πρόθεση τη συνέχιση και ολοκλήρωση αυτού ορίζονται τα κατωτέρω
Α. Ορίζεται ως ημερομηνία επανεκκίνησης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αγωνιστικής περιόδου2020-2021 η 11η Απριλίου 2021
Β. Ορίζεται ότι το πρωτάθλημα θα συνεχισθεί από το σημείο που διεκόπη και θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή μόνο των αγώνων του πρώτου γύρου.
Γ. Ορίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον αριθμό των προβιβαζόμενων στην ανώτερη κατηγορία ομάδων, όπως και των υποβιβαζόμενων στην κατώτερη κατηγορία.
Δ. Ορίζονται ως μονοί οι αγώνες του ειδικού πρωταθλήματος προβιβασμού κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στην παρ.4 αρ.ΙΙΙ του άρθρου 15 της παρούσας.
Ε. Ορίζεται ότι οι ομάδες που δεν θα συμμετάσχουν εφεξής στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (αφότου ξαναξεκινήσει) καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα και υποβιβάζονται. Στις ομάδες αυτές δεν θα επιβληθεί άλλη κύρωση, πέραν του υποβιβασμού, εφόσον δηλώσουν εγγράφως την παραίτησή τους μια εβδομάδα πριν την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος.
Στ. Στην περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίσει την μη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, θα καταργηθεί η παράγραφος15.3 και δεν θα υπάρξει προβιβασμός καμίας ομάδος από την πρώτη κατηγορία των ΕΠΣ στην Γ ́ Εθνική, αφού δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα και νικητές για να προβιβαστούν και με στόχο την μείωση των ομάδων της Γ ́ εθνικής και την δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ζ. Σχετικά με τα αποτελέσματα που αφορούν τους αγώνες που έχουν ήδη δώσει οι ομάδες, οι οποίες τυχόν θα παραιτηθούν από τη συνέχεια του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ισχύει η πρόβλεψη της παραγράφου 7 του άρθρου 21 του ΚΑΠ, όπου ορίζεται ότι, «Σε περίπτωση αποκλεισμού μίας ομάδος από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, παραμένουν ισχυρά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες που έδωσε μέχρι να αποκλειστεί, οι δε υπόλοιποι αγώνες της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με τέρματα 3-0. Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνον για τις αντίπαλες της αποκλεισθείσας ομάδας
 
Σημείωση: Για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από τον όμιλο που αγωνίζονται οι τρεις κερκυραϊκές, η προκήρυξη αναφέρει τα εξής: Στον 5ο Όμιλο (14 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8ηθέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. (συνολικά 6 ομάδες).