ΠΙΝ: «Έργο άμεσης προτεραιότητας λόγω υψηλού κινδύνου, η αντιπλημμυρική παρέμβαση στο Περιβόλι»

ΠΙΝ: «Έργο άμεσης προτεραιότητας λόγω υψηλού κινδύνου, η αντιπλημμυρική παρέμβαση στο Περιβόλι»

Χάρτης αντιπλημμυρικού έργου στο Περιβόλι

«Οι τεχνικές παρεμβάσεις γίνονται με γνώμονα το κοινό συμφέρον, μακριά από ιδιοτέλειες και πολιτικές σκοπιμότητες».

06
Απριλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων) Η περιοχή στη θέση «Βαρκά» της Δημοτικής Κοινότητας Περιβολίου στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας κατατάσσεται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας, επισημαίνει η Περιφέρεια σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου στο Περιβόλι. 

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση «Ως Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κίνδυνου πλημμύρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των εγκεκριμένων σχεδίων διαχείρισης Κινδύνων πλημμύρας Λεκανών απορροής των ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL05) (ΥΠΕΝ/ΓρΕΓΥ/41368/326/ΦΕΚ 2684Β/2018), έχει χαρακτηριστεί η περιοχή στη θέση «Βαρκά», στη Δημοτική Κοινότητα Περιβολίου, στη Δημοτική Ενότητα Κορισσίων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και ως εκ τούτου η Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων έχει δρομολογήσει την κατασκευή του -απαραίτητου για την ασφάλεια των κατοίκων- τεχνικού έργου.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και το έργο βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη.

Με την συγκεκριμένη αντιπλημμυρική παρέμβαση, δίνεται οριστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής, όπου κάθε χρόνο, σε συγκεκριμένες περιόδους, παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα Ιόνια Νησιά, με τις απαιτούμενες ενέργειες και τεχνικές παρεμβάσεις να γίνονται πάντα στο πλαίσιο όλων όσα ορίζει η νομοθεσία και με γνώμονα το κοινό συμφέρον, μακριά από ιδιοτέλειες και πολιτικές σκοπιμότητες».