Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραδόθηκαν ακόμα 32 εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους

εργατικές κατοικίες
05 Απριλίου 2021 / 12:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη παραδόθηκαν σήμερα το πρωί 32 ακόμη εργατικές κατοικίες του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη στους δικαιούχους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση των πρώτων 68 κατοικιών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, μετά από πολυετή καθυστέρηση, ενώ χτες παραδόθηκαν 2 κατοικίες. Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδοθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες 74 κατοικίες του οικισμού. Η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 14 χρόνια, ταλαιπωρώντας τους δικαιούχους οικιστές.

Ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια, καθώς και 6 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Η κατασκευή του αγωγού λυμάτων θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας) που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ. Έως την ολοκλήρωσή του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται μέσω δεξαμενών, ενώ η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από την ΔΕΥΑΚ, έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.