Διαδικτυακή συνάντηση με τον Νικόλα Ανδρικόπουλο από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Νικόλα Ανδρικόπουλο από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Το σύγχρονο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο αποτυπώνει και περιγράφει την ανθρώπινη ζωή, συσχετίζοντας την εικόνα με το κείμενο.

01
Απριλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση με τον Νικόλα Ανδρικόπουλο την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 18:00.

Ο Νικόλαος Ανδρικόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε γραφίστας στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών (Κ.Τ.Ε.) στην Αθήνα όπου αποφοίτησε το 1976. Από το 1993 βυθίζεται στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου. Πήρε μέρος σε εκθέσεις εικονογράφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως, της Μπολόνια, του Τόκιο, του Βελιγραδίου, της Μπρατισλάβα και της Αθήνας. Το 1993 πήρε το 1ο βραβείο στη διεθνή έκθεση εικονογράφων της Τεχεράνης. Το 1994 πήρε το 1ο βραβείο αφίσας για τα 25 χρόνια του κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου.

Το 1998 αναγράφεται στον τιμητικό πίνακα της ΙΒΒΥ (Διεθνής οργάνωση βιβλίων για τη νεότητα) για το βιβλίο του "Ο αρκούδος Αρθούρος". Το 1999 πήρε το κρατικό βραβείο εικονογράφησης, για το βιβλίο της Μάνιας Καπλάνογλου "Οι πειρατές της Λιμνοχώρας". Την ίδια χρονιά πήρε το 1ο βραβείο εικονογράφησης από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για το βιβλίο του Α. Παπαδιαμάντη, "Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη" και το 3ο βραβείο εικονογράφησης εξωφύλλου, στην Τεχεράνη, για το βιβλίο της Τόνιας Χατζηδάκη "Ο πειρατής με τ' αλλιώτικα μάτια". Το 2002, υποψήφιος της Ελλάδας για το βραβείο Άντερσεν στην εικονογράφηση.

Το σύγχρονο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο αποτυπώνει και περιγράφει την ανθρώπινη ζωή, συσχετίζοντας την εικόνα με το κείμενο. O συνδυασμός της δυναμικής του λόγου, της δυναμικής της εικόνας και της θεατρικότητας που γεννάται από αυτές, δημιουργεί συμπληρωματικές αφηγήσεις, και υποδηλώνει την αλληλεπίδραση των χαρακτήρων με τη φανταστική σκηνή, όπως αυτή διαμορφώνεται στο μυαλό του αναγνώστη.

Online παρακολούθηση: https://bit.ly/3fsCbNM
Δηλώσεις συμμετοχής:  https://forms.gle/zdp8aqkkWvHuD1FP7

Το έργο του Εικονογράφου-Συγγραφέα είναι διαθέσιμο στους συνδέσμους:

1. https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=2607 και 
2. https://osdelnet.gr/contributors/1043610#all

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ